DevOps Business Process Modelling Engineer

Utrecht / Remote HBO Universitair 40

Je komt als Business Process Modelling Engineer terecht in een dynamische wereld. Vanuit een scrumteam ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het realiseren van innovatieve oplossingen. Je gaat aan de slag met een backoffice systeem en beheert met je team het hart van de informatievoorziening en de dienstverlening naar klanten en adviseurs.

Ze hebben een grote ambitie op het gebied van digitalisering. Je vindt volop uitdaging in het ontwikkelen, testen en beheren van de systemen voor de toekomst. Klanten en adviseurs verwachten een state-of-art digitale dienstverlening. Met je team ga jij deze uitdaging aan. Denk hierbij aan het ontwerpen van een backoffice systeem dat digitale dienstverlening optimaal ondersteund. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het verder laten ontwikkelen en beheren van dit systeem.


Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij die teamspeler die denkt in oplossingen?

Dit ga je doen:

Je fungeert als schakel tussen in- en externe IT-leveranciers/collega's;

Je ontwerpt en modelleert functionaliteiten;

Je beheert de omgeving, o.a. door het oplossen van incidenten;

Je reviewt product- en proceswijzigingen en test de opgeleverde functionaliteit;

Je bent een belangrijke partner voor de business, je bent gericht op samenwerken met diverse stakeholders.

Je bent analytisch zeer sterk en hebt oog voor detail in termen van oplossingen, maar ook qua processen. Het is je ambitie om hierin uit te blinken en binnen de functie door te groeien in kennis en ervaring.

Je hebt kennis en ervaring met modelleer methoden;

Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding;

Je bent klantgericht en je kan snel schakelen tussen/met verschillende stakeholders, omdat je communicatief vaardig bent (soms ook in het Engels);

Je hebt sterke affiniteit met Agile werken en je bent een echte teamspeler die denkt in oplossingen.

Het bestaansrecht van onze klant is mensen helpen. Als zij dat goed doen, hebben we een gezonde toekomst. Ze helpen klanten bij het samen delen van risico’s en het samen opbouwen van vermogen voor later. Ze zijn pas tevreden als de klant vindt dat hij goed is geholpen en als de financiele adviseurs in Nederland vinden dat onze klant dat de juiste service biedt. 
De bedrijfscultuur is te omschrijven als:

Hulpvaardig: Klanten ervaren dagelijks de goede service, het vakmanschap, de positieve houding en maatschappelijke betrokkenheid.

Vooruitdenken: Denk vooruit om klanten, adviseurs en collega’s proactief te helpen.

Doortastend: Alert en scherp op de inhoud en het proces en kom met oplossingen. Stem af en ga door. Kom afspraken na.

Marc Vermeulen
Managing Director
0646322914