Vacature

Requirements Engineer

Als Requirements Engineer bij NetMatch ben jij de verbindende schakel tussen de klanten in de reisbranche en het development team.

Tilburg HBO

Ben je geïnteresseerd?

Direct solliciteren

De organisatie

NetMatch is een softwarebedrijf dat Travel Technology Solutions levert aan klanten in Europa. De focus ligt op de reisindustrie met internationale klanten zoals Corendon, Neckermann en TUI Cruises. Het jonge en professionele team is verdeeld over drie kantoorlocaties in Nederland (Amsterdam, Tilburg) en Roemenië (Cluj Napoca). Door het gebruik van de nieuwste technologieën stellen zij hun klanten in staat innovatieve ideeën en bedrijfsmodellen te implementeren.

Werken bij NetMatch betekent werken in een dynamische en internationaal georiënteerde omgeving met een informele sfeer. 

De functie

Als Requirements Engineer bij NetMatch heb je een spilfunctie in de projecten voor internationale klanten in de reisbranche. Je brengt de klantwens en de vraag achter de vraag in kaart en weet dit duidelijk te vertalen naar requirements waar je collega’s mee aan de slag kunnen. Enerzijds werk je vooruit door requirements voor te bereiden, anderzijds ben je onderdeel van de daadwerkelijke implementatie door in jouw ondersteunende rol zaken te verduidelijken gedurende het implementatietraject. 

Verder behoren tot jouw taken & verantwoordelijkheden:
Het coördineren van het analyseren & beschrijven van requirements voor nieuwe functionaliteiten voor e-commerce websites van de klanten;
Functionele eisen helder specificeren en detailleren (o.a. in use cases en user stories), in afstemming met de klant, het development team en de projectmanager;
Centraal aanspreekpunt voor requirement gerelateerde vragen, voor klanten in binnen- en buitenland;
User manuals schrijven voor content & product managers;
Het project portaal onderhouden;
De Projectmanager ondersteunen bij zijn dagelijkse werkzaamheden.

Je rapporteert intern aan projectmanagers of productmanagers, maar binnen jouw (deel)projecten heb je veel eigen verantwoordelijkheid. Ook is het mogelijk om door te groeien tot Projectmanager of Product Owner.

Het profiel

In deze rol is het belangrijk dat je helder communiceert met de betrokken stakeholders. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en jij weet hoe je mensen moet motiveren om met plezier voor jou en je klant aan het werk te gaan. Je bent ondernemend van geest en oplossingsgericht. Ook ben je snel van begrip en leergierig, je wordt namelijk intern begeleid en getraind in het domein van de reisindustrie (mocht je hier nog geen ervaring in hebben).

Jij beschikt over:
Minimaal 1 à 2 jaar ervaring in de rol requirements engineer of soortgelijk;
Jij begrijpt .NET en de mogelijkheden van de software;
Kennis en ervaring in e-commerce;
Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
Kennis van UML is een pre;
Kennis van de reisindustrie is een pre.

Het aanbod

Voor jouw werk en inzet biedt NetMatch het volgende:
Een uitstekend salaris conform jouw kennis en ervaring;
25 vakantiedagen en mogelijkheid tot bijkopen;
Collectief pensioen;
Laptop van de zaak;
Reiskostenvergoeding;
Hybride werken (40-60%) en flexibele werktijden.

Overig
Iedere maand is er een FedEx/Rotation day. FedEx day is een dag waarbij je kunt denken aan bijvoorbeeld onderzoeken of bepaalde technieken geschikt zijn voor het werk. Rotation day is een dag meekijken hoe en wat een andere collega doet.

Daarnaast lunchen ze iedere dinsdag en donderdag met zijn allen waarbij er gebruik gemaakt kan worden van een verzorgde lunch tegen een kleine vergoeding.

Er zijn regelmatig borrels na werktijd. Jaarlijkse paaslunch, kerstlunch en in juni een bbq en in september een teambuildingsactiviteit. In verband met het 25 jarig bestaan gaan ze dit jaar in september een aantal dagen weg met zowel de Nederlandse als de Roemeense collega's.

Marc Vermeulen
Managing Director
0646322914 Stuur een e-mail
Direct solliciteren?
Stuur ons een bericht

Meer vacatures

Software Development Engineer PLC

RAAMSDONKSVEER HBO

Als Software Development Engineer werk je binnen de afdeling Software Engineering. ...

Senior Oracle Developer

Barendrecht HBO

Als Senior Oracle Developer maak je deel uit van een dynamisch projectteam, dat wisselt...