Vacature

Software Tester

Als Software Tester bij Superunie draag jij bij aan de softwarekwaliteit en zorg jij voor naadloze digitale prestaties.

Beesd HBO 40 Uur

Ben je geïnteresseerd?

Direct solliciteren

De organisatie

Superunie, een naam die de supermarktconsument niet altijd direct iets zegt. Toch zijn de meeste mensen wel eens in aanraking geweest met hun producten. Als inkoopcollectief voor 10 retailorganisaties (Nettorama/Boni, Boon Food Group, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Plus/Coop, Poiesz, Sligro Food Group Nederland, Spar en Vomar) hebben zij namelijk een grote impact op het Nederlandse supermarktlandschap.


“Samen staan wij sterk”. Vanuit die gedachte is Superunie meer dan vijfenzestig jaar geleden ontstaan. Als centrale inkooporganisatie vinden ze het belangrijk om een zo goed mogelijke samenwerking op het vlak van inkoop- en backoffice activiteiten te faciliteren. Hierdoor kunnen de 10 aangesloten Retail organisaties de concurrentie aan en de consument bedienen met producten van een goede prijs en kwaliteit. Dit doen ze nu met zo’n 125 collega’s vanuit haar kantoor gevestigd in Beesd.


De afdeling ICT bestaat uit 8 medewerkers. Deze afdeling faciliteert de infrastructuur en heeft regie over de ontwikkeling van applicaties en het beheer van informatiesystemen, zodat deze veilig en beschikbaar zijn. Zo ondersteunen ze de bedrijfsprocessen en informatievoorziening van Superunie en haar leden maximaal.

De functie

Als Software Tester bij Superunie draag jij bij aan de softwarekwaliteit en zorg jij voor naadloze digitale prestaties. Door grondige testplanning en -uitvoering zorg je ervoor dat de digitale ervaringen de verwachtingen van je collega’s overtreffen. 

Met een scherp oog voor detail stel je uitgebreide testcases op en ontwikkel je nauwkeurige testscripts. Je werkt nauw samen met het software development team om een gestructureerde en geïntegreerde testaanpak te creëren. Hierbij introduceer je geautomatiseerde testtools en implementeer je best practices voor gestructureerd testen.  

Je voert acceptatietesten uit om te controleren of de software voldoet. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor regressietesten om onbedoelde bijwerkingen van nieuwe ontwikkelingen te minimaliseren. Je bent betrokken bij het testen van aangepaste applicaties en blijft voortdurend op zoek naar manieren om de testprocessen en -methoden te verfijnen. 

Je beheert zorgvuldig testcases en documenteert gedetailleerd de testresultaten en bevindingen. 

Het profiel

Jij beschikt over sterke analytische vaardigheden en aandacht voor detail. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een teamgerichte mentaliteit. Verder heb je een gezonde drive en ambitie op het vlak van test automatisering en gebruikt dit om een bijdrage te leveren. Dit betekent dat je input geeft en je visie deelt over hoe je zaken graag geautomatiseerd ziet. 


Tevens beschik jij over:

HBO werk- en denkniveau;

Aantoonbare ervaring met software testing en QA-processen;

Kennis van geautomatiseerde testtools en frameworks;

Kennis en ervaring met Agile/Scrum is een pré.

Het aanbod

Competitief salaris;

25 vakantiedagen + 6 ATV dagen;

Reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding;

Pensioenregeling;

Hybride werken incl. volledig ingerichte thuiswerkplek.

Marc Vermeulen
Managing Director
0646322914 Stuur een e-mail
Direct solliciteren?
Stuur ons een bericht

Meer vacatures

Senior Software Engineer

Drunen HBO 40 Uur

Voor Van Beek zijn wij wegens uitbreiding van het team op zoek naar een:(Senior) Softwa...

Data Analist

's-Gravenhage HBO Universitair (WO) 40 Uur

Een gloednieuwe rol binnen NBTC, veel vrijheid en volop impact: dat zijn de ingrediënte...