Volledige ontzorging

Onze werkwijze

Onze successrate van 98% én meer dan 250 reviews met een gemiddelde score van 4,9 sterren tonen aan dat de werkwijze van Personnel Search IT Recruitment zorgt voor een hoge retentie, tevreden opdrachtgevers en gelukkige kandidaten. Wat onderscheidt onze aanpak van andere IT recruitment bureaus? Ontdek het in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Werven op karakter

IT Recruitment is méér dan het matchen van klant en kandidaat op de technische vereisten. Het gaat om begrip van bedrijfscultuur en zien welk type persoon goed zou passen bij de organisatie en in het betreffende team.

Daarom vinden wij het belangrijk om te weten wie potentiële kandidaten zijn, wat zij zoeken in een nieuwe baan in de IT, waar zij behoefte aan hebben, welke (professionele) doelstellingen ze willen bereiken, en welke aspecten van hun werk ze het leukst vinden. Dat is sterk van invloed of de kandidaat goed matcht met de opdrachtgever of niet. Iemand die floreert in een kleine en platte organisatie past niet goed bij een multinational met duizenden medewerkers en hiërarchische bedrijfscultuur – dat werkt niet op de lange termijn.

De match op karakter en bedrijfscultuur is van groot belang, wil je je nieuwe IT-collega('s) voor langere tijd aan de organisatie binden. Want medewerkers die het naar hun zin hebben in hun nieuwe functie en team, blijven vaak langer bij het bedrijf werken en zijn minder gevoelig voor aanbiedingen van buitenaf. Zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt moet er voldoende aandacht zijn voor de persoon zelf – het is zonde om op dit aspect een goede medewerker kwijt te raken.

Exclusief werven

Personnel Search werkt op basis van een retained fee. Dat stelt ons in staat om exclusief te werven, wat betekent dat wij kandidaten werven voor specifiek uw vacature en uw organisatie. Als wij een kandidaat aan u voorstellen hebben wij deze uitgebreid geïnformeerd over uw organisatie, waar u voor staat, en wat de daadwerkelijke werkzaamheden zijn. De IT specialist weet dus duidelijk voor welke organisatie wij werven en wil ook bij uw organisatie werken.

Dit staat haaks op de no cure no pay benadering, waar CV’s zowel gevraagd als ongevraagd worden doorgestuurd naar tientallen bedrijven. Met als gevolg dat zowel kandidaat als bedrijf niet weten of ze bij elkaar passen, of bedrijven tegen elkaar op moeten bieden om de kandidaat aan boord te krijgen. Dit zorgt vaak al snel voor een mismatch – voor alle betrokkenen zonde van de kostbare tijd. Lees meer over de verschillen tussen no cure no pay en retained werven.

Daarom werven wij enkel exclusief, zodat we met persoonlijke aandacht en commitment voor uw organisatie en uw IT vacature(s) kunnen werven.

Technisch testen

De meest geschikte kandidaten worden technisch getest. Dit doen wij om zeker te weten dat zij inderdaad over de benodigde technische vaardigheden en kennis beschikken. De testen zijn altijd op maat gemaakt voor de kandidaat, passend bij het gevraagde senioriteitsniveau en de vereiste technieken, systemen of software.

Pas als kandidaten slagen voor hun technische test stellen wij ze aan u voor. U mag er dan van uit gaan dat de kandidaten voldoende technische kennis in huis hebben om de openstaande rol bij uw organisatie goed te vervullen.

Persoonlijk Profiel Analyse

Bij de werving van management- en directiefuncties biedt Personnel Search IT Recruitment altijd een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) aan als onderdeel van het sollicitatieproces. Dit biedt goed inzicht in de kernkwaliteiten van een sollicitant. Het inventariseert snel de sterke en zwakke punten, evenals karaktereigenschappen, motivatie en gedrag op de werkvloer. Ook geeft het inzicht in de sociale en communicatieve vaardigheden van de kandidaat en hoe deze presteert onder druk.  

De resultaten van de Persoonlijk Profiel Analyse geven u de handvaten om weloverwogen een nieuwe manager of directeur aan te nemen.

Wat maakt onze werkwijze succesvol

Werven op karakter

Exclusieve werving

Technisch testen van kandidaten

Transparante tarieven

Expert in expats

Altijd eerlijk advies

Transparante tarieven

Bij ons krijgt u geen onduidelijke kosten voorgeschoteld die gebaseerd zijn op percentages van het uiteindelijke salaris van geplaatste kandidaten – wij hanteren altijd een vast bedrag per kandidaat. De helft van de bemiddelingsfee betaalt u vooraf, waarna wij aan de slag gaan met het zoeken van passende kandidaten. Na plaatsing van de kandidaat betaalt u de tweede helft van de fee. Dat is wel zo duidelijk.

Expert in expats

De Nederlandse vijver om gespecialiseerde en ervaren IT professionals uit te vissen is klein. Onze ervaring is dat kandidaten uit andere (Europese) landen even gekwalificeerd zijn als hun Nederlandse collega’s, zo niet beter, en ook beschikken over een goede werkethiek. Daarom plaatsen wij bij steeds meer opdrachtgevers internationale kandidaten naar volle tevredenheid.

En maakt u zich geen zorgen over de verhuizing naar Nederland - daarin ontzorgen we zowel u als de kandidaat volledig. Van werkvergunning en huisvesting tot een eigen bankrekening en gevulde koelkast, wij zorgen ervoor dat de kandidaat op de geplande startdatum zorgeloos kan beginnen bij uw organisatie.

Hulp nodig om IT vacatures in te vullen?

Spreekt deze werkwijze u aan en kunt u onze hulp goed gebruiken om uw openstaande IT vacature(s) in te vullen? Laat hieronder een bericht achter en voeg uw vacature(s) bij. Wij nemen spoedig contact met u op om de vacature en eventuele samenwerking te bespreken.

Advies over uw vacature?
stuur ons een bericht