Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden over het sollicitatieproces en het vinden van de juiste vacatures. Wij hebben de belangrijkste informatie samengevat die u nodig hebt om succesvol te zijn in uw zoektocht.

 

Welke recruitment diensten biedt Personnel Search aan?
+ -

Personnel Search IT Recruitment biedt zowel recruitment voor tijdelijke opdrachten als voor vast dienstverband. Wij bieden Werving & Selectie, Executive Search en Interim/Freelance. Ook kunnen wij wereldwijd werven middels Expat Recruitment. 

Hoeveel ervaring heeft Personnel Search op het gebied van IT-recruitment?
+ -

Personnel Search IT Recruitment is opgericht in 2002. Onze recruiters hebben samen meer dan 35 jaar ervaring in het werven van ervaren en gespecialiseerde IT-professionals binnen én buiten Nederland. We hebben door de jaren heen honderden bedrijven geholpen aan nieuwe IT-collega’s.  

Welke IT-functies heeft Personnel Search in het verleden met succes vervuld?
+ -

Wij bemiddelen o.a. ambitieuze medior en senior IT-professionals in functies als Back End Developer, Front End Developer Software Engineer, DevOps Engineer, Netwerk Engineer, Applicatiebeheerder, Business Intelligence Specialist, Full Stack Developer, .NET Developer, PHP Developer en Software Tester, en nog véél meer IT-functies. 

Kan Personnel Search ook op C-level werven?
+ -

Zeker, Personnel Search heeft jarenlange ervaring in het werven van C-level kandidaten voor (IT-)bedrijven. Wij kunnen bijvoorbeeld Chief Technology Officers (CTO), Chief Information Officers (CIO), IT-managers en -directie headhunten voor uw organisatie. Lees verder over headhunting / executive search. 

Biedt Personnel Search aanvullende diensten aan, zoals HR-advies, employer branding advies of trainingen?
+ -

Personnel Search geeft geen advies over employer branding en biedt geen trainingen zelf aan. Wel geven wij vanuit onze jarenlange ervaring in en kennis van de IT advies over passende en marktconforme salarissen voor IT-ers. Zodoende kunnen wij u helpen met het opzetten van een goed salarishuis voor uw IT-afdeling. Neem contact op voor meer informatie.

 

Wat maakt Personnel Search anders dan andere recruitmentbureaus?
+ -

Personnel Search hanteert een onderscheidende werkwijze. Wij werken exclusief voor opdrachtgevers en kunnen daarom meer tijd en aandacht in zowel de technische intake als vacaturetekst steken. Dat maakt de daadwerkelijke werving vele malen efficiënter. Met een online assessment testen wij de technische skills van kandidaten om er zeker van te zijn dat zij voldoende kennis in huis hebben om de functie goed uit te kunnen voeren. Plus, om de beste match te vinden kijken wij verder dan alleen technische vaardigheden van kandidaten. Wat drijft iemand? Wat vindt diegene belangrijk in zijn werk(gever)? We zoeken zodoende naar een match op bedrijfscultuur en karakter. Als dat goed past zorgt dat vrijwel altijd voor langdurig personeelsbehoud. 

 

Werft Personnel Search regionaal, landelijk of wereldwijd?
+ -

Personnel Search kan zowel regionaal als landelijk en wereldwijd werven. Wij zijn expert in het werven van expats en bieden daarbij ondersteuning rondom het relocatie proces, indien gewenst.  

Wilt u alleen Nederlandssprekende IT-ers aan te nemen? Dan zoeken we vanzelfsprekend in Nederland naar Nederlandstalige kandidaten met de juiste kennis en ervaring. 

Bemiddelt Personnel Search ook andere functies buiten de IT?
+ -

Nee. Personnel Search werft al meer dan 20 jaar IT-personeel voor organisaties. Hier hebben wij veel ervaring mee en beschikken daarom ook over een groot netwerk en database met meer dan 100.000 CV. Zodoende focussen wij puur op de werving van IT-professionals.  

Bemiddelt Personnel Search alleen hbo- en wo-geschoolde IT-ers, of ook IT-ers met een mbo achtergrond?
+ -

Personnel Search is gespecialiseerd in het werven van hbo- en wo-geschoold IT-personeel. Daar hebben wij een groot netwerk in. Alleen in uitzonderlijke situaties nemen wij vacatures aan voor mbo-geschoolde IT-ers. 

Waarom zouden kandidaten wél met Personnel Search praten over een vacature?
+ -

Recruiters hebben helaas een slechte reputatie in de markt. Kandidaten die door meerdere organisaties gebeld worden over dezelfde vacature, ongevraagd CV’s rondsturen, dergelijke zaken komen nog veelvuldig voor bij onprofessionele ‘cowboy’ recruitmentbureaus.  

Gelukkig heeft Personnel Search een goede reputatie onder IT-ers, vanwege onze persoonlijke aanpak en integere werkwijze. Juist omdat wij alleen exclusief werven voor opdrachtgevers kunnen wij kandidaten benaderen met concrete vacatures die écht interessant voor ze zijn. Het geeft kandidaten vertrouwen als wij daarbij de naam van de opdrachtgever kunnen noemen. Dan weten ze dat het een echte vacature is, en geen lokkertje om gegevens te ontfutselen. Ook hebben wij meer dan 250+ Google reviews van zowel kandidaten als opdrachtgevers om te laten zien dat wij op een eerlijke en prettige manier kandidaten bemiddelen.  

Werkt Personnel Search op no cure no pay basis?
+ -

Nee, Personnel Search werkt alleen retained. Lees in deze blog waarom no cure no pay zelden de beste kandidaat oplevert. 

Wat betekent retained werken?
+ -

Werken met een retainer of bemiddelingsfee betekent dat een opdrachtgever een vast bedrag betaalt voor de nog te leveren diensten. Eén deel, meestal de helft, wordt voorafgaand aan de start van de opdracht betaald, het tweede deel na plaatsing van een kandidaat en ondertekening van het arbeidscontract. In plaats van een vrijblijvende successfee, zoals bij no cure no pay, betaalt u voor een inspanningsverplichting met hoge kans op succes en gegarandeerd persoonlijke aandacht en commitment. 

Waarom werkt Personnel Search retained?
+ -

Goede werving kost tijd, en dus geld. Om de kwaliteit te kunnen leveren die opdrachtgevers van ons verwachten, werken wij enkel retained. 

Personnel Search verdiept zich intensief in uw organisatie en de vacature, en werft kandidaten exclusief voor uw organisatie. Er is meer grip en controle op het werving- en selectieproces en u blijft regelmatig op de hoogte van de voortgang. Vanwege de vaste fee die u heeft betaald, kunt u rekenen op commitment en persoonlijke aandacht van uw recruiter.  

Omdat Personnel Search retained werkt, kunnen wij u ook onafhankelijk en betrouwbaar advies geven over de haalbaarheid van de vacature en salaris. In tegenstelling tot no cure no pay bureaus, die hun commissie baseren op het jaarsalaris van de geplaatste kandidaat. 

Kan ik een ander recruitmentbureau laten werven voor dezelfde vacature die bij Personnel Search is uitgezet?
+ -

Nee. Personnel Search kiest ervoor om alleen exclusief te werven voor de aan ons uitbesteedde vacatures. Dat betekent dat er geen ander recruitmentbureau op dezelfde vacatures werft.  

Waarom werft Personnel Search IT Recruitment alleen exclusief?
+ -

Exclusief werven betekent dat wij kandidaten werven voor specifiek uw vacature en uw organisatie. Als wij een kandidaat aan u voorstellen hebben wij deze uitgebreid geïnformeerd over uw organisatie, waar u voor staat, en wat de daadwerkelijke werkzaamheden van de functie zijn. De IT-specialist weet dus duidelijk voor welke organisatie wij werven en wil ook bij uw organisatie werken. 

Dit staat haaks op de no cure no pay benadering, waar CV’s zowel gevraagd als ongevraagd worden doorgestuurd naar tientallen bedrijven. Met als gevolg dat zowel kandidaat als bedrijf niet weten of ze bij elkaar passen, of bedrijven tegen elkaar op moeten bieden om de kandidaat aan boord te krijgen. Dit zorgt vaak al snel voor een mismatch – voor alle betrokkenen zonde van de kostbare tijd. 

Daarom werven wij enkel exclusief, zodat we met persoonlijke aandacht en commitment voor uw organisatie en uw IT-vacature(s) kunnen werven. 

Geldt de exclusieve werving voor mijn hele organisatie?
+ -

Nee. De exclusieve werving geldt alleen voor de specifieke vacature(s) die u aan Personnel Search heeft uitbesteed. Op alle overige vacatures van uw organisatie kan gewoon door andere recruiters en/of bureaus gezocht worden. 

Welke stappen doorloopt het wervingsproces van Personnel Search?
+ -

Op deze pagina kunt u meer lezen over de diverse stappen die worden doorlopen tijdens het wervingsproces. 

Wanneer start Personnel Search met zoeken naar geschikte kandidaten voor mijn vacature?
+ -

Personnel Search start het wervingsproces nadat de opdrachtgever akkoord heeft gegeven op de herschreven vacaturetekst, naar aanleiding van de technische intake. 

Waarom doet Personnel Search een technische intake?
+ -

De technische intake heeft als doel om 100% helder te krijgen wat de openstaande functie inhoudt en wat er verwacht wordt m.b.t. kennis, ervaring en soft skills. Ook bespreken we salarisindicatie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Vanwege onze jarenlange ervaring kunnen wij u hierin ook adviseren, bijvoorbeeld als het gaat om de vereiste technische kennis of de marktconformiteit van de geboden arbeidsvoorwaarden. 

Dankzij de technische intake krijgen wij meer inzicht in de vacature en urgentie en belang van deze vacature. Zo werven wij zo efficiënt mogelijk op uw vacature. 

Waarom herschrijft Personnel Search de vacaturetekst?
+ -

De vacaturetekst schrijven wij op basis van de technische intake. Het komt namelijk regelmatig voor dat in de technische intake een en ander naar voren komt, wat niet in de originele vacature benoemd is. Zodoende zorgen wij dat de vacaturetekst zo compleet mogelijk is als het gaat om gevraagde IT-kennis, ervaring en soft skills.  

Onze recruiters en Marketing Manager zijn zeer ervaren in het schrijven van wervende vacatureteksten, die passen bij de doelgroep én goed scoren in de diverse zoekmachines. 

Heb ik invloed op de vacaturetekst die Personnel Search op de eigen site plaatst?
+ -

Na de technische intake (her)schrijven we de vacaturetekst. Deze leggen we altijd aan u voor ter review, zodat u kunt checken of alle besproken zaken erin staan en alles klopt. Na uw akkoord wordt de vacature op onze website gepubliceerd en start het wervingsproces. 

Hoeveel kandidaten levert Personnel Search aan?
+ -

Personnel Search biedt geen ‘vast’ aantal kandidaten aan. Als er een geschikte kandidaat wordt gevonden, stellen we deze zo snel mogelijk aan u voor.  

Maak ik extra kosten als ik een voorgestelde kandidaat toch niet in dienst neem?
+ -

Nee. Als u de voorgestelde kandidaat niet goed genoeg acht, zullen wij verder zoeken naar een geschikte kandidaat. 

Kan ik gedetacheerde kandidaten overnemen?
+ -

Zeker, daar bieden wij zelfs aparte dienstverlening voor aan: detavast. De kandidaat wordt dan één jaar bij u gedetacheerd. Daarna kunt u de kandidaat kosteloos in vaste dienst overnemen. 

Kan ik zelf in jullie CV database zoeken?
+ -

Nee, vanwege de geldende privacyregels is onze CV-database alleen beschikbaar voor medewerkers van Personnel Search IT Recruitment.  

Hoe vindt Personnel Search potentiële kandidaten voor IT-vacatures?
+ -

Wij beschikken over een uitgebreide database met >100.000 CV’s. Daarnaast gebruiken onze recruiters diverse online en offline kanalen om geschikte kandidaten te vinden en mee in gesprek te gaan. 

Hoe worden kandidaten gescreend & beoordeeld door Personnel Search?
+ -

Wij vinden het belangrijk dat er een goede match is tussen de opdrachtgever en kandidaat, zowel op technische kennis als op karakter. We spreken iedere kandidaat meerdere keren, telefonisch en via videobellen, voordat we deze voorstellen aan de opdrachtgever. Ook worden de technische vaardigheden van de kandidaat getest. Op basis van het testresultaat en de verschillende gesprekken besluiten wij de kandidaat aan de opdrachtgever voor te stellen, of niet.  

Hoe beoordeelt Personnel Search de technische vaardigheden van de kandidaten?
+ -

De meest geschikte kandidaten worden technisch getest. Dit doen wij om zeker te weten dat zij inderdaad over de benodigde technische vaardigheden en kennis beschikken. De testen zijn altijd op maat gemaakt voor de kandidaat, passend bij het gevraagde senioriteitsniveau en de vereiste technieken, systemen of software. 

Pas als kandidaten slagen voor hun technische test stellen wij ze aan de opdrachtgever voor. Deze mag er dan van uit gaan dat de kandidaten voldoende technische kennis in huis hebben om de openstaande rol goed te vervullen. 

Biedt Personnel Search ook persoonlijke assessments voor kandidaten aan?
+ -

Voor Executive Search, onze dienstverlening waarbij we CTO’s, CIO’s, IT-managers en -directeuren voor opdrachtgevers zoeken, is een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA Thomas International) inbegrepen in het wervingsproces. Deze online profielanalyse biedt goed inzicht in de kernkwaliteiten van een sollicitant. Het inventariseert snel de sterke en zwakke punten, evenals karaktereigenschappen, motivatie en gedrag op de werkvloer. Daarnaast geeft de Persoonlijk Profiel Analyse inzicht in de sociale en communicatieve vaardigheden van de kandidaat en hoe deze presteert onder druk.   

Waarom wil Personnel Search eerst kennismaken met opdrachtgevers via een videocall? Is een vacature sturen niet voldoende om te starten?
+ -

Eén van de kernwaarden van Personnel Search is duurzame samenwerking. Wij gaan langdurige partnerships aan met onze opdrachtgevers. Daarom willen wij graag meer over u en uw organisatie weten. Dan kunnen wij ook een weloverwogen keuze maken om een samenwerking te starten. Daarnaast vinden we het wel zo prettig als we onze werkwijze in een persoonlijk gesprek kunnen toelichten, zodat u een goed beeld heeft wat u kunt verwachten. 

Hoe communiceert Personnel Search met opdrachtgevers tijdens het wervingsproces?
+ -

Gedurende het wervingsproces houden we u regelmatig op de hoogte van de voortgang. We spreken voorafgaand aan het wervingsproces een frequentie af. Wilt u iedere week, iedere twee weken of elke maand op de hoogte blijven van updates? 

Ook plannen we tussendoor een evaluatie met u, om te bespreken hoe de zoektocht naar geschikte kandidaten verloopt. Indien er bepaalde uitdagingen ontstaan met betrekking tot het wervingsproces bespreken we deze met u tijdens de evaluatie. 

Hoe lang duurt het gemiddeld om een IT-functie in te vullen?
+ -

Dit is sterk afhankelijk van verschillende factoren, van gevraagde senioriteit en technische skills tot werklocatie en geboden arbeidsvoorwaarden. Personnel Search streeft ernaar om binnen maximaal 13 weken na start een kandidaat te kunnen plaatsen bij opdrachtgevers.  

Wat zijn de tarieven van Personnel Search voor werving & selectie, detavast en executive search?
+ -

Onze tarieven zijn afhankelijk van de soort functie, gewenste technische vaardigheden en senioriteitsniveau. Na een kennismakingsgesprek kunnen we u een vrijblijvende offerte toesturen. U weet dan meer over wie wij zijn, hoe wij te werk gaan, en wat de specifieke kosten zijn voor het vinden van IT-personeel voor uw openstaande vacature(s). 

Wat is het slagingspercentage bij het invullen van IT-functies?
+ -

Personnel Search heeft een slagingspercentage of successrate van 98%. Voor ons is een plaatsing pas succesvol als de geplaatste kandidaat na één jaar nog steeds werkzaam is bij de organisatie. We meten dit dus pas na 1 jaar, en niet al na 3 maanden zoals vele andere recruitmentbureaus doen.   

Voor welke bedrijven heeft Personnel Search eerder gewerkt?
+ -

Personnel Search werkt met diverse toonaangevende organisaties. Bekijk hier een overzicht van recente opdrachtgevers 

Zijn er referenties beschikbaar van eerdere/huidige opdrachtgevers?
+ -

Zeker! Lees bijvoorbeeld de referenties van onze tevreden opdrachtgevers Netaspect Software, WebElephant of The Fuel Company. Of lees onze vele positieve Google reviews. Wilt u iemand persoonlijk spreken over diens samenwerking met Personnel Search? Neem dan even contact met ons op, dan brengen wij u met een recente opdrachtgever in contact. 

Overige vragen?
+ -

Is uw vraag nog niet beantwoord? Of vindt u het prettig om uw vragen in een persoonlijk gesprek te bespreken? Wij helpen u graag verder. 

Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen we contact met u op. Of stuur een bericht via WhatsApp, dan belt één van onze collega’s u zo snel mogelijk terug. 

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op