Meer uitdaging en werkplezier voor Frank in zijn nieuwe baan als IT-manager

Frank Smulders zocht een baan met meer uitdaging. Personnel Search’s ervaren headhunter had voor Frank de perfecte baan in gedachten als IT-manager bij Copar. Het bleek een goede match te zijn en in slechts 2,5 week tijd werden de sollicitatiegesprekken gevoerd en het contract getekend. “Erg fijn dat jullie mij zo snel aan een nieuwe en uitdagende baan hebben geholpen!” Lees in onderstaand interview meer over hoe Personnel Search in korte tijd deze baan voor Frank heeft gevonden.

18 apr. 2023

Nieuwe baan in IT met meer uitdaging

In het voorjaar van 2022 was Frank Smulders op zoek naar een nieuwe baan. “Mijn ervaring in de IT is vrij breed. Eerder heb ik onder andere gewerkt als IT coördinator, bedrijfsleider en systeembeheerder. Waar ik hiervoor werkte gaf mij onvoldoende uitdaging in mijn werk. Het duurde lang voor projecten werden goedgekeurd en mede daardoor was er te weinig variatie om het leuk te vinden. Vandaar dat ik actief zocht naar een baan met meer uitdaging, waar ik zelf meer kon regelen op IT-gebied.”

Benaderd door Personnel Search voor IT-manager vacature

Frank werd gebeld door Marc Vermeulen, oprichter van Personnel Search en headhunter voor C-level functies als IT-management en -directie. Personnel Search zocht namelijk een IT-manager voor Copar, een full service distributeur voor zoetwaren merken, wat goed paste bij Franks profiel.

“Marc benaderde mij telefonisch over deze baan. Wat mij opviel was dat hij daadwerkelijk met een concrete vacature kwam, terwijl vele andere recruiters geen vacature voor je hebben en alleen een interview willen om je op hun kandidatenlijstje te zetten,” zo vertelt Frank. “Het was een zeer verhelderend gesprek. Marc was erg open over de functie, het bedrijf, de cultuur en ook het salaris. Wat mij vooral aansprak was dat ik in deze functie de complete automatisering zelfstandig zou kunnen regelen, dus van A tot Z alles omtrent IT organiseren en uitvoeren”, legt hij uit. “Ik dacht: dat past wel bij mij!”

Snel en soepel sollicitatieproces

Het eerste gesprek bij Copar verliep direct erg goed, vonden zowel Frank als Copar. Voldeed het bedrijf aan de geschepte verwachtingen? “Zeker! Marc had niks overdreven. De mensen waren heel open, amicaal en spontaan. Het was een fijn gesprek, met vooral inhoudelijke en praktische vragen over hoe ik bepaalde zaken oppak,” vertelt Frank. “Al snel werd er een afspraak gepland voor een tweede gesprek.”

En zo geschiede. In slechts 2,5 week tijd na het eerste telefoontje met Personnel Search, werden de sollicitatiegesprekken gevoerd en kreeg Frank een contract aangeboden. “Copar wilde snel schakelen omdat de huidige IT-manager met pensioen ging en nog veel moest overdragen. Erg fijn dat het zo snel ook geregeld was door Personnel Search!”

Makkelijke en transparante communicatie met Personnel Search

Hoe vond Frank het contact met Personnel Search? “De communicatie was goed en ging makkelijk. Zoals gezegd was Marc transparant over alles omtrent de functie en organisatie. Alles werd snel en daadkrachtig geregeld door Personnel Search.”

“Nu heb ik wel genoeg uitdaging en plezier in mijn werk!”

Inmiddels zit Frank alweer ruim 9 maanden in zijn rol als IT-manager bij Copar. Hoe bevalt het hem daar? “Hartstikke goed!” zegt hij enthousiast. “Het is eigenlijk één grote familie hier, het contact met collega’s en zelfs directie is erg laagdrempelig. We zijn met twintig collega’s. Het bedrijf is dus klein genoeg voor een gezellige sfeer en groot genoeg om voldoende uitdaging te bieden op IT-vlak.” Zo is Frank recent druk bezig geweest met een grote hardware implementatie en kijkt hij momenteel naar vervanging van het huidige ERP-systeem. “Genoeg te doen!” grijnst hij.

Geschreven door:

Sophie Frijters

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op