Diana vond een baan bij Yellowstar dankzij advies en begeleiding Personnel Search

Diana Dugarte is Venezolaanse en woont sinds 2 jaar in Nederland. Na meer dan 10 jaar gewerkt te hebben als o.a. Oracle Developer en .NET developer, zowel in haar thuisland als in Argentinië, is ze in december 2022 begonnen als Oracle Developer bij Yellowstar in Barendrecht. Personnel Search heeft haar benaderd voor deze baan en begeleid tijdens het sollicitatieproces. “Mede dankzij hun begeleiding en advies heb ik nu deze fijne baan!”

24 jan. 2023

Emigreren naar Nederland voor hun werk

Twee jaar geleden is Diana met haar gezin naar Nederland verhuisd. “Mijn man kreeg hier namelijk een baan aangeboden. Ik vond het wel jammer dat ik mijn leuke baan in Argentinië achter moest laten. Ook was het een uitdaging om als expats te verhuizen midden in coronatijd.” Maar toen ze eenmaal in Nederland woonden, beviel het hun zo goed dat ze een huis hebben gekocht om zich langere tijd hier te vestigen.

Behoefte aan andere baan

Diana had echter wat moeite om haar draai te vinden qua werk. Personnel Search had al eerder contact gezocht met Diana voor andere baan, wat uiteindelijk geen match bleek te zijn. Daarna vond ze zelf een andere baan in haar omgeving. Toch zocht ze na enkele maanden weer contact met de recruiters van Personnel Search. “Ik zat daar niet lekker op mijn plek. Weggaan en van baan wisselen vond ik spannend, want je moet wel je hypotheek kunnen betalen,” licht ze toe. “Plus ik maakte me een zorgen hoe het op andere bedrijven over zou komen dat ik zo snel alweer van baan wilde veranderen.”

Solliciteren bij een Great Place To Work

De recruiters van Personnel Search hebben Diana snel gerust kunnen stellen door in korte tijd een mooie baan voor haar te vinden. Eén van de beschikbare vacatures van Personnel Search was namelijk voor een Oracle Developer bij Yellowstar in Barendrecht, bij Diana in de regio. Zij had direct een goed gevoel bij de functie en het bedrijf. “In Argentinië werkte ik bij een ‘Great Place To Work’ gecertificeerd bedrijf. Yellowstar is dat ook! Dat voelde direct vertrouwd – ik weet hoe het bij dergelijke bedrijven er aan toe gaat en hoe het is om daar te werken. Vanzelfsprekend wilde ik daar graag solliciteren.”

Aangenomen dankzij goede tips en begeleiding Personnel Search

Zo gezegd, zo gedaan. Personnel Search regelde het interview en hielp Diana met de voorbereiding en gaf tips voor het sollicitatiegesprek. Dat waardeerde zij zeer: “Ze hebben mij enorm geholpen in het proces en gaven me tips en feedback om met meer vertrouwen het gesprek in te gaan. Dat vond ik heel fijn. Mede dankzij hun adviezen ben ik nu bij Yellowstar aan het werk!” Naast haar werk als Oracle Developer bij Yellowstar kan Diana zich verdiepen in APEX én kan ze onder werktijd Nederlandse les volgen om haar taalvaardigheid te verbeteren.

“Mijn ervaring met Personnel Search? Geweldig!”

“Recruiters zoals Personnel Search vind je niet zomaar, die zijn zeldzaam. Hoe ze me begeleid hebben, op de hoogte houden en bellen met tips en advies gedurende het sollicitatieproces. In één woord: geweldig”, zegt Diana met een grote glimlach. “Ik raad ze aan iedereen in mijn omgeving aan die open staat voor een andere baan.” En de belangrijkste tip die Personnel Search haar gaf? “Geloof in jezelf!”

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière als IT-professionals? Wij helpen jou een baan te vinden bij een werkgever die goed bij jou past, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Bekijk onze actuele vacatures of bel ons voor een kennismaking, dan kijken we samen wat er bij je past.

Geschreven door:

Sophie Frijters

Meer nieuws

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Waarom Google reviews hét verschil kunnen maken

10 juli 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op