Jamie verhuisde naar Nederland voor een stabiele en interessante baan als Product Owner

De Zuid-Afrikaanse Product Owner Jamie Vashaghian wilde graag een volgende stap in zijn carrière zetten en, indien mogelijk, verhuizen naar Nederland. De recruiters van Personnel Search IT Recruitment slaagden erin hem een mooie uitdaging te bieden die aan al zijn eisen voldeed. In dit interview bespreken we hoe hij deze geweldige baan in Nederland heeft gevonden, hoe zijn relocatieproces is verlopen en het belang van informele communicatie.

22 feb. 2023

Op zoek naar een nieuwe baan in Nederland

Als Product Owner had Jamie een indrukwekkend cv opgebouwd. Toch voelde hij dat er iets ontbrak. “Ik wilde mijn carrière een upgrade geven door een betere baan te vinden bij een meer internationaal georiënteerd bedrijf met hybride werkopties”, legt Jamie uit. “Ik was specifiek op zoek naar mogelijke banen in Nederland. Mijn zus woont hier al een paar jaar, dus ik ben hier al meerdere keren geweest en heb veel goede dingen over het land gehoord.”

Jamie had reeds contact met enkele recruiters en had al diverse sollicitatiegesprekken gevoerd voor vacatures als Product Owner in Nederland. “Wat mij opviel was dat deze bureaus heel formeel waren, te formeel voor mij eigenlijk. Het gaf me het gevoel dat ik met een bedrijf sprak in plaats van met een persoon. Je bouwt zo geen verstandhouding op, en daarom stel je uiteindelijk bepaalde vragen over de baan of het proces niet”, illustreert Jamie.

Benaderd op LinkedIn door Personnel Search IT Recruitment

Toen Jamie via LinkedIn een bericht kreeg van een van de recruiters van Personnel Search IT Recruitment, was hij in eerste instantie behoorlijk verrast. “Vooral door hoe ze mij hebben gevonden en hoe goed de functieomschrijving bij mijn vaardigheden paste”, verduidelijkt hij. “In die zin was hun selectie heel accuraat, dat was een aangename verrassing. Ze gaven me ook een goede beschrijving van het bedrijf, Toolstation, en de functie zelf.”

Stabiel & betrouwbaar bedrijf

Wat Jamie zocht in een nieuwe werkgever, was, naast meer internationaal georiënteerd zijn, stabiliteit en een duidelijke langetermijnstrategie. “Natuurlijk heb ik ook zelf wat onderzoek gedaan. Wat mij opviel was dat het een zeer stabiel bedrijf was met uitbreidingsplannen voor de lange termijn. Dit gaf me het vertrouwen om door te gaan met het proces. Ik ben onlangs getrouwd en daarom was stabiliteit erg belangrijk voor mij.” Afgezien daarvan vond Jamie het fijn dat het bedrijf een hybride werkpatroon biedt, zodat hij zowel op kantoor als thuis kan werken. Op deze manier kan hij met de trein naar werk reizen en zijn collega's op kantoor zien, in plaats van volledig op afstand te werken en afhankelijk te zijn van videogesprekken.

Goed voorbereid op de interviews

"Tijdens mijn voorbereiding voor de gesprekken met Toolstation gaven de recruiters van Personnel Search me belangrijke informatie over hun verwachtingen van mij wat betreft karakter, vaardigheden en het algehele sollicitatieproces", beschrijft Jamie. “Dit heeft mij enorm geholpen om mezelf goed te presenteren tijdens de interviews.” Als gevolg hiervan kreeg Jamie een aanbod van Toolstation en tekende hij het contract.

Verhuizing naar Nederland

Het verhuisproces van Zuid-Afrika naar Nederland begon kort daarna. Helaas waren er enkele vertragingen in het proces, die voor wat stress zorgden. Toolstation bood Jamie professionele hulp gedurende het proces en heeft hem en zijn vrouw geholpen om tijdig een geschikte woning te vinden. “Ik heb ook een paar keer contact opgenomen met Dion en Cristian van Personnel Search voor wat opheldering. Ze waren zo behulpzaam als ze maar konden zijn en verzekerden me dat alles goed zou komen. Het is alweer een tijdje geleden sinds we verhuisd zijn, en mijn vrouw en ik zijn hier erg gelukkig. Het land is prachtig en we houden ervan hoe gedisciplineerd de mensen zijn.”

De informele benadering van Personnel Search werd zeer gewaardeerd

Zoals eerder vermeld, was Jamies eerdere ervaring met wervingsbureaus dat deze erg formeel waren in hun communicatie. “Het grootste verschil met Dion en Cristian van Personnel Search was dat zij een heel informele aanpak hebben, ook als het gaat om het delen van informatie over de functie, het proces en de verwachtingen. Ik voelde me op mijn gemak om eventuele vragen, problemen of uitdagingen die ik had met hen te delen”, zegt hij. “Dus de ervaring met hen en met Personnel Search was goed, ze waren erg behulpzaam, professioneel en vooral vriendelijk. Zo vriendelijk zelfs dat ik dacht, als ik eenmaal naar Nederland ben verhuisd, moeten we eens een biertje gaan drinken.”

Geschreven door:

Sophie Frijters

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op