Avondje uit georganiseerd voor eenzame jongvolwassenen in Noord-Brabant

It’s nice to be important, but it’s more important to be nice. Vanuit die filosofie vindt Personnel Search IT Recruitment het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Toen onze Managing Director Marc Vermeulen afgelopen najaar in contact kwam met Bryan Vreijsen en zijn initiatief Brabant Maatjes was het al gauw duidelijk: hier moeten we iets moois voor doen! Zodoende hebben wij een avondje bowlen inclusief diner georganiseerd voor Brabant Maatjes met zo’n 20 deelnemers uit de regio. Een groot succes!

08 mrt. 2023

Over Brabant Maatjes

Brabant Maatjes is ontstaan in augustus 2019 toen Bryan Vreijsen zich dagelijks alleen voelde en dit deelde op Twitter. Hij kreeg veel reacties en vond zijn eigen vrienden, waaronder Kim en Roy, en merkte dat veel andere jongeren zich herkenden in zijn verhaal.

Om andere jongeren de kans te geven om maatjes te vinden, begonnen zij met z'n drieën samen activiteiten te organiseren. Zo is Brabant Maatjes ontstaan en zetten zij zich in om jongeren met elkaar te verbinden.

“Mooi initiatief en ook hard nodig!”

Via LinkedIn kwam Marc in contact met Bryan. Ze wisselden wat berichten uit over o.a. Brabant Maatjes en zo is de bal gaan rollen. Marc: “Ik was geraakt door het verhaal van Bryan. Dit mooie initiatief wat hij heeft gestart is ook hard nodig onder jongeren en jongvolwassenen. Niemand zou zich eenzaam moeten voelen. Daarom wilde ik graag met Personnel Search iets voor Brabant Maatjes doen.”

Armoede onzichtbaar probleem onder jongeren

Marketing Manager Sophie Frijters heeft samen met Bryan gebrainstormd over mogelijke activiteiten. Op basis daarvan heeft zij een avondje uit georganiseerd bij activiteitencentrum De Voltage in Tilburg, met een uitgebreid diner en een uur bowlen. Omdat dit volledig gesponsord werd, konden er ook jongeren met een krappe portemonnee deelnemen. “Er is veel armoede ook onder jongeren. Dat is niet altijd zichtbaar, maar kan ook bijdragen aan een gevoel van eenzaamheid omdat je geen geld hebt om er op uit te gaan. Des te fijner als organisaties zoals Personnel Search IT Recruitment een activiteit volledig willen sponsoren, dan kan die groep jongeren ook deelnemen.”

Bowlen & uit eten bij de Voltage

Afgelopen vrijdag 3 maart was het dan zover! De deelnemers werden hartelijk welkom geheten door Bryan & Kim vanuit Brabant Maatjes en Sophie en haar collega Jill namens Personnel Search IT Recruitment. Na een drankje en korte kennismaking met iedereen was het al snel tijd voor het diner. Alle deelnemers hebben genoten van o.a. verse hamburgers, friet met stoofvlees, nasi met saté en een uitgebreide saladebar. Vervolgens werd er fanatiek gebowld door alle aanwezigen onder het genot van een drankje. Na afloop bleef een groot deel van de groep nog even hangen om te kletsen en elkaar beter te leren kennen.

Dankbaar

Het was een zeer geslaagde avond volgens de aanwezige deelnemers en de organisatie. Bryan blikt tevreden terug: “Het is hartstikke tof dat jullie deze activiteit mogelijk hebben gemaakt voor de Brabant Maatjes. Toen wij deze activiteit op onze website plaatsten, was het al binnen 2 weken vol met ruim 20 deelnemers. Er zijn nummers uitgewisseld, hopelijk resulterend in nieuwe vriendschappen. Wat het succes en de noodzaak van de activiteiten benadrukt!”

Ook Personnel Search IT Recruitment kijkt positief terug op het uitje. “Wat was dit onwijs leuk! Het eten was lekker, de sfeer was goed en iedereen had veel plezier tijdens het bowlen,” vertelt Jill.

“En als dan na afloop enkele deelnemers naar je toekomen om te bedanken voor de leuke avond, dat is fantastisch natuurlijk. Je krijgt er zo veel warmte en dankbaarheid voor terug!” vult Sophie aan.

Marc sluit af: “Daar doen we het allemaal voor, elke dag weer opnieuw. Mensen helpen voelt goed en we zullen dat altijd blijven doen. It’s nice to be important, but it’s more important to be nice!”

Geschreven door:

Sophie Frijters

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op