De voordelen van expats voor uw organisatie

Als u nog niet eerder expats heeft aangenomen, kan dit een spannende stap zijn. Zeker als u twijfels heeft of expats inhuren of aannemen wel de juiste keuze is ten opzichte van Nederlandse IT-ers. We vertellen daarom graag wat meer over de voordelen die expats met zich mee kunnen brengen.

18 okt. 2022

Meer keuze uit highly skilled kandidaten

De Nederlandse vijver om IT professionals uit te vissen is klein. Onze ervaring is dat kandidaten uit andere Europese landen even gekwalificeerd zijn als hun Nederlandse collega’s. Omdat er buiten Nederland nu eenmaal meer geschikte kandidaten te vinden zijn dan binnen Nederland, plaatsen wij steeds vaker kandidaten uit andere (Europese) landen bij opdrachtgevers.

Expats hebben goede werkethos

Omdat ze uit een ander land komen en de werkprocessen in uw organisatie nog moeten leren kennen, werken expats vrijwel altijd zeer nauwkeurig en zorgvuldig. De werkomgeving en werkwijze zijn natuurlijk nieuw voor ze. Door nauwgezet te werken zorgen zij dat ze niks over het hoofd zien en hun taken goed uitvoeren.

Expats spreken goed Engels

De expats die wij plaatsen bij opdrachtgevers zijn uitgebreid gescreend en getest, zodat wij zeker weten dat hun technische skills én hun Engelse taalvaardigheid goed genoeg. Engels spreken en schrijven is essentieel voor de communicatie in de organisatie tussen Nederlandse collega’s en expats. U hoeft zich dus geen zorgen over een eventuele taalbarrière, omdat de expats die wij aan u voorstellen (zeer) goed Engels spreken.

Vernieuwende inzichten

Een ander voordeel van expats in uw organisatie is dat zij weer vernieuwende inzichten en een andere kijk op de zaken met zich meebrengen. Zij kunnen daarom problemen en uitdagingen op een nieuwe, andere manier aanpakken en zo uw organisatie en werkprocessen verbeteren.

Culturele diversiteit

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de prestaties van bedrijven en organisaties verbeteren wanneer de medewerkers diverse culturele en etnische achtergronden hebben. Zo blijken bedrijven met meer culturele diversiteit een hogere omzet te hebben en zijn ze vernieuwender, creatiever en beter in problemen oplossen. Ook is de medewerkerstevredenheid en loyaliteit hoger. Daarnaast zorgt culturele diversiteit op de werkvloer voor een beter imago van de organisatie.

 

Zoals u ziet heeft het aannemen van expats diverse voordelen voor uw organisatie en werkprocessen. Geïnteresseerd? Lees dan verder over het aannemen van expats en hoe wij u daarin ontzorgen of neem direct contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Of ontdek de ervaring van e-commercebureau WebElephant met het in dienst nemen van kennismigranten.

Geschreven door:

Dion Hagenaars

Meer nieuws

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Waarom Google reviews hét verschil kunnen maken

10 juli 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op