Waarom Google reviews hét verschil kunnen maken

Het vinden van het juiste bedrijf om mee samen te werken kan soms lastig zijn. Is het bedrijf betrouwbaar? Is het bedrijf fijn in de omgang? Bij dit soort vragen kunnen Google-reviews ontzettend helpen. Maar wat zijn de voordelen van Google reviews voor zowel het bedrijf als de klant? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

10 jul. 2023

Wat zijn Google reviews?

Google reviews zijn persoonlijke ervaringen van klanten met een bedrijf die zij delen op het Google-platform. Een review, ook wel recensie genoemd, is een evaluatie van een publicatie, product, dienst of een bedrijf van een persoon. Echter kan de persoon naast een kritische blik op het werk ook een waardering toekennen aan een bedrijf.


Google reviews bieden nuttige informatie en zorgen dat een bedrijf opvalt. Wanneer mensen op Google naar een bedrijf zoeken of een adres zoeken op Google Maps, zien ze als allereerst de reviews.


Om een Google review te plaatsen hebben mensen een Google-account nodig. Het aanmaken van een account is helemaal gratis. Er zitten dus geen kosten verbonden aan het plaatsen van een Google review. Maar waarom zijn Google reviews relevant?

Het belang van sociaal bewijs

Mensen hechten veel waarde aan de meningen van anderen, vooral als het gaat om het kiezen van een product of dienst. Als een bedrijf veel recensies heeft, is het sociaal bewijs sterker. Mensen vertrouwen op de ervaring van anderen. Een bedrijf met positieve reviews wordt vaak beschouwd als betrouwbaarder en geloofwaardiger. Dit vergroot de kans dat consumenten kiezen voor het bedrijf.

Hogere plek in Google-ranking

Google reviews hebben ook invloed op de online zichtbaarheid van een bedrijf. Het aantal reviews en de gemiddelde beoordeling spelen een belangrijke rol bij de ranking van bedrijven in de zoekresultaten. Hierdoor wordt het voor klanten eenvoudiger om een bedrijf te vinden. Als een bedrijf meer positieve reviews ontvangt, is de kans groter dat ze bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Dit leidt tot meer zichtbaarheid en een hoger klikfrequentie, wat resulteert in een toename van het organische verkeer naar de website van een bedrijf.

Vertrouwen opbouwen

Positieve Google reviews kunnen een krachtig middel zijn om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen. Bij het vergelijken van verschillende bedrijven vertrouwen potentiële klanten vaak op de Google reviews om een weloverwogen keuze te maken. Consumenten zijn eerder geneigd om te vertrouwen op een aanbeveling van een andere klant dan op de reclameboodschap van een bedrijf. Als een bedrijf veel positieve reviews ontvangt , versterkt dit het vertrouwen van klanten en kan het hen aanmoedigen om gebruik te maken van de aangeboden diensten.

What’s in it for you?

Veel bedrijven vragen hun klanten na het leveren van een product of dienst om een recensie. Toch vragen nog altijd veel consumenten zich af wat het plaatsen van een review hen oplevert. “What’s in it for you?” Bij het plaatsen van een review krijg je als consument de kans om je stem te laten horen. Door zelf een Google review te schrijven, krijgen consumenten een stem en de mogelijkheid om hun mening te delen. Ze kunnen zowel positieve als negatieve ervaringen delen met andere (potentiële) klanten en feedback geven aan het bedrijf. Dit draagt bij aan de gemeenschap van klanten en creëert een gevoel van betrokkenheid.

Google reviews bieden waardevolle feedback die bedrijven kunnen gebruiken om hun producten, diensten en algehele klantervaring te verbeteren. Door naar de feedback van de Google reviews te luisteren, kunnen bedrijven inzicht krijgen in wat goed werkt en waar er juist verbetering nodig is. Dit zorgt ervoor dat een bedrijf kan blijven voldoen aan de verwachtingen en ervaringen van jou als klant!Benieuwd naar onze reviews of wilt u graag uw ervaring delen met Personnel Search IT Recruitment? Bekijk dan onze pagina met Google reviews.

Geschreven door:

Marc Vermeulen

Meer nieuws

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Waarom soft skills net zo belangrijk zijn als technische vaardigheden bij het aannemen van IT-personeel

12 juni 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op