Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

Staat uw IT of ICT vacature al maanden open? Lukt het maar niet om de juiste persoon te vinden? Of nog erger, heeft u eindelijk de vacature ingevuld, maar blijkt uw nieuwe medewerker niet op zijn of haar stek te zitten? Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw openstaande vacature.
En hoe u dit wel voor elkaar krijgt.....

01 feb. 2024

Een IT vacature invullen kan maanden in beslag nemen

Als recruitmentbureau in de IT branche kloppen er steeds vaker bedrijven bij ons aan met de vraag of wij hun openstaande IT vacature kunnen invullen. Hoogwaardige arbeidskrachten zijn schaars. En heeft u een IT professional gevonden met de juiste kennis én ervaring, dan is het nog maar de vraag of deze persoon bij uw bedrijfscultuur past? Vaak een onderschat punt. Als na enkele maanden blijkt dat één van beide partijen ongelukkig is met de situatie, start uw zoektocht opnieuw. Een traject wat maanden in beslag kan nemen.

Als u al zover komt! Sommige werkgevers geven een niet reële salarisindicatie af. In die gevallen komt een goede IT-er niet in beeld. De laatste periode zijn de salarissen behoorlijk gestegen. Sowieso zal aan nieuwe instroom een hoger prijskaartje hangen. Zeker wanneer u kwaliteit verlangt.

Vast personeel is een optie waarbij het zoektraject een lange periode in beslag kan nemen. Voordat een vacature is ingevuld kan er zomaar een half jaar verstreken zijn. Het vinden van goed personeel valt niet mee in de huidige arbeidsmarkt. Daarbij hebben werknemers na 1 jaar recht hebben op een vast contract. Tijdens de periode van een tijdelijk contract draagt u een hogere WW-premie af voor deze medewerkers.

Personnel Search IT Recruitment werkt steeds vaker succesvol met freelancers. Uit reacties van onze bestaande klanten merken wij dat dit een goede oplossing is voor alle partijen. Freelancers hebben een brede en ruime ervaring. Aangezien de freelancer meer ervaring heeft met verschillende organisaties, bedrijven en culturen passen ze zich sneller en makkelijker aan aan uw bedrijfscultuur. Bovendien nemen ze een schat aan ervaring en kennis mee. 

De voordelen van een freelancer

We sommen graag de voordelen van een freelancer voor u op:

  • Zeer ervaren professionals;
  • Snel inzetbaar;
  • Snel wegwijs binnen uw organisatie. De freelancer is gewend om als "nieuweling" bij een bedrijf te starten;
  • Schroomt niet om ideeën of verbeteringen te spuien;
  • Voor een freelancer is een tevreden klant belangrijk. Dit levert de beste reclame op voor een vervolgopdracht of een volgende opdracht. Een freelancer is daarom buitengewoon gemotiveerd;
  • Geen kosten bij ziekteverzuim, geen sociale premies, geen doorbetaald verlof etc;
  • De btw die u over de gewerkte uren betaalt ontvangt u weer terug;
  • U blijft flexibel;
  • U heeft nauwelijks administratieve rompslomp.

Natuurlijk begrijpen wij dat een freelancer duurder lijkt. Maar neem bovenstaande punten in ogenschouw en u realiseert zich dat het prijsverschil miniem is!
Bovendien zijn er altijd freelancers te vinden. Veel werknemers kiezen op een gegeven moment voor meer vrijheid en worden zelfstandig. Dit zijn vaak krachten met ervaring en de juiste technische skills. Dit is tevens een reden dat het vinden van goede arbeidskrachten steeds moeilijker wordt.

Vanuit de freelancer gezien heeft u een interessant project. Dit kan een verbreding of verdieping van kennis en ervaring voor de freelancer zijn. Een freelancer met ervaring is een expert op zijn vakgebied. Met andere woorden u haalt een expert én een gemotiveerde kracht in huis.

Wilt u eens sparren met ons over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

neem contact op

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Waarom Google reviews hét verschil kunnen maken

10 juli 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op