Referentie

Wat mij vooral aansprak in Personnel Search was dat zij in hun selectieproces ook een beoordelingstraject hebben zitten, waarin kandidaten getest worden op technische kennis.
Kees van Musscher Netaspect Software
Kees van Musscher

Netaspect Software

Netaspect is softwareleverancier voor verzekeringsondernemingen, enerzijds voor polisadministratie en anderzijds voor schadeafhandelingen. Deze SaaS-software bouwt Netaspect zelf met zo’n 19 collega’s vanuit hun kantoor in Breda.

Om het automatisch testen verder te professionaliseren was er behoefte aan een extra Test Engineer. Kees van Musscher, sinds 2009 algemeen directeur van Netaspect, was betrokken bij het vinden van een geschikte recruitmentpartner om deze vacature in te vullen.

Plan B nodig om vacature in te kunnen vullen

“Wij merkten dat het lastig was om goede kandidaten op gesprek te krijgen voor de Test Engineer vacature. We waren al zelf een tijdje aan het zoeken voor deze vacature maar konden helaas geen kandidaten vinden”, vertelt Kees. “Dan moet je toch wat anders proberen. Je wilt immers het liefst meteen de juist persoon aannemen, niet iemand waarvan na drie maanden blijkt dat het toch geen match is.” Zodoende ging hij op zoek naar een recruitmentpartner om Netaspect hierbij te helpen.

Verdere professionalisering van automatisch testen een must

Er ligt grote verantwoordelijkheid bij Netaspect om kwalitatieve software uit te leveren aan haar klanten. Dat betekent dat er ook veel en regelmatig getest moet worden of alles naar behoren werkt. “Vooral het automatisch testen van onze software is nóg belangrijker geworden. Verdere professionalisering hiervan komt onze klanten ten goede. De kwaliteit van de geleverde software is beter én vanwege tijdsbesparing op testen kunnen wij meer nieuwe functionaliteiten, bugfixes en klantspecifieke wensen in de software uitleveren.” De rol van Test Engineer is daarom zowel voor kwaliteit als productiviteit van belang.

Voorkeur voor lokaal IT recruitmentbureau

Kees zocht bewust naar een recruitmentbureau uit regio Breda, waar Netaspect zelf ook gevestigd is. “Ik geloof dat in regio Zuid-West Brabant veel ervaren ICT-specialisten wonen, die niet meer dagelijks in de file naar de Randstad willen reizen voor hun werk maar die wel bij een hoogwaardig en professioneel bedrijf willen werken in de buurt. De feeling met lokale beschikbaarheid van deze ICT-ers vonden we daarom belangrijk,” legt Kees uit. Zo kwam hij bij Personnel Search IT Recruitment uit, op loopafstand van Netaspects eigen kantoor.

“Beoordelingstraject van Personnel Search tijdens selectie bespaart ons tijd”

Kees’ indruk van Personnel Search IT Recruitment was dat het een gerenommeerd, serieus en betrouwbaar recruitmentbureau was. “Wat mij vooral aansprak in Personnel Search was dat zij in hun selectieproces ook een beoordelingstraject hebben zitten, waarin kandidaten getest worden op technische kennis. Deze worden al stevig aan de tand gevoeld door de recruiters voordat ze aan ons voorgesteld worden. Dat belangrijke voorwerk is dus al gedaan en dat bespaart ons veel tijd, en dus ook geld.”

“Onder de indruk van de kwaliteit van de aangeboden kandidaat”

In het begin van de samenwerking was er een korte overgangsperiode, wegens een wisseling van contactpersonen bij Personnel Search. “Daar hebben we toen een goed gesprek over gehad. Vervolgens heeft Dion er met zijn team de schouders onder gezet en een kandidaat aan ons voorgesteld. Daar was ik van onder de indruk. Die persoon past goed bij Netaspect en is precies wat we zochten.”

Kees waardeert de kwaliteitsstandaard die Personnel Search hanteert in haar wervingsproces. “Ondanks de druk die ik bij ze heb gezet op het vinden van kandidaten hebben ze zich niet laten verleiden tot het doorsturen van CV’s van kandidaten waarvan je op voorhand weet dat deze niet passen,” zo licht hij toe. “Er werd pas een kandidaat aan ons voorgesteld als zij zeker wisten dat deze de juiste kennis en skills had en goed bij ons zou passen.”

Prettige samenwerking

In september 2022 is de nieuwe Test Engineer gestart bij Netaspect. Deze werkt intensief samen met zijn collega om de automatisering van testen goed op orde te krijgen. Zodoende kan Netaspect de kwaliteit van haar hoogstaande software waarborgen en productiever werken aan vernieuwing en verbetering. Kees sluit af: “Op basis van deze prettige ervaring zullen we bij toekomstige vacatures niet aarzelen om opnieuw met Personnel Search te gaan samenwerken.”

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op

Meer referenties

Robin Arends Secure Logistics
Robin Arends

Secure Logistics

“Personnel Search was snel en open in hun communicatie. We zijn erg blij met de twee aangenomen developers!”

Charles Cosci The Fuel Company
Charles Cosci

The Fuel Company

Ik zou Personnel Search zeker aanraden bij andere bedrijven. Het is momenteel een hele gekke markt, en toch hebben ze hun belofte waar kunnen maken.