Referentie

Ik zou Personnel Search zeker aanraden bij andere bedrijven. Het is momenteel een hele gekke markt, en toch hebben ze hun belofte waar kunnen maken.
Charles Cosci The Fuel Company
Charles Cosci

The Fuel Company

The Fuel Company is een snelgroeiende leverancier van internationale tankpassen in Europa, die ze via hun zelfgebouwde online platform eenvoudig aan klanten kunnen verstrekken. Om te kunnen blijven groeien was er een extra PHP-developer nodig die o.a. het extra werk met betrekking tot het platform op zich kon nemen. Charles Cosci, IT-directeur bij The Fuel Company, legt uit hoe Personnel Search IT Recruitment heeft geholpen bij het vinden van een ervaren PHP-developer in de huidige arbeidsmarkt.

Snelle groei door acquisitie

Charles begon 11 jaar geleden als developer bij The Fuel Company en is sindsdien opgeklommen tot IT-manager en nu IT-directeur. “Bij The Fuel Company werken zo'n veertig mensen en de IT-afdeling bestaat uit vier personen, met enkele extra ontwikkelaars die exclusief voor ons op contractbasis werken. Onze kantoren bevinden zich in Nederland, België, Portugal en Polen.”

Eerder dit jaar werden de meerderheidsaandelen van het bedrijf overgenomen door Anwim S.A., één van de grootste particuliere brandstofbedrijven in Polen, de grootste transportmarkt in Europa. Door deze overname staat The Fuel Company voor de uitdaging om de vele internationale klanten van Anwim toe te voegen aan hun platform en tankpas.

“Door deze snelle groei komen er steeds meer aanvragen binnen van alle kanten. En omdat we een IT-gecentreerd bedrijf zijn, is iedereen afhankelijk van de IT-afdeling om zijn werk goed te doen”, legt Charles uit. "Daarom waren we op zoek naar een ervaren PHP developer om de groei op te vangen en het extra werk op zich te nemen."

Op zoek naar een lokale recruitmentpartner

Toen de zoektocht naar een nieuwe PHP developer begon, plaatste Charles de vacature op vacaturesites zoals Indeed en nam hij contact op met drie wervingsbureaus waar hij eerder mee samenwerkte. “Helaas kwamen er weinig kandidaten via Indeed en degenen die wel solliciteerden waren niet gekwalificeerd genoeg. Toen de wervingsbureaus ons ook geen kandidaten konden leveren was het tijd om verder te kijken.”

The Fuel Company ging toen op zoek naar een recruitmentbureau in de buurt van Meer (België) waar hun IT-afdeling gevestigd is. Omdat ze Nederlands georiënteerd zijn, keken ze over de grens richting Breda. "Wat ik zoek in een wervingsbureau", zegt Charles, "is een langetermijnpartner die snel gekwalificeerde kandidaten kan werven. Acht tot tien maanden wachten op een functie om ingevuld te worden is een te grote belemmering voor onze groei.”

“Personnel Search IT Recruitment verzekerde ons dat ze een PHP developer voor ons zouden vinden”

“Toen we contact opnamen met Personnel Search IT Recruitment had eigenaar Marc Vermeulen er alle vertrouwen in dat ze een nieuwe PHP developer konden werven voor ons. Hij maakte een goede indruk, dus ik dacht: laten we dit eens proberen”, zegt Charles.

Na het uitvoeren van de technische intake en het herschrijven van de vacature is Personnel Search IT Recruitment op zoek gegaan naar een ervaren PHP developer voor The Fuel Company. “Het vinden van een developer bleek een uitdaging. We hebben de huidige markt een beetje verkeerd geïnterpreteerd. Vroeger had je een week of twee de tijd om kandidaten intern te bespreken en te beoordelen. Tegenwoordig moet de beslissing echter zo snel mogelijk worden genomen, want als je te lang wacht, verlies je de kandidaat”, stelt Charles.

Personnel Search IT Recruitment heeft The Fuel Company ook nuttig advies gegeven als het ging om secundaire arbeidsvoorwaarden voor deze functie. “Onze locatie is moeilijk te bereiken als je geen auto hebt, omdat er geen bushalte of treinstation in de buurt is. Zij adviseerden ons dan ook om voor deze functie een leaseauto in het aanbod op te nemen. Ik denk dat dat heeft geholpen bij het aannemen van Martijn, de PHP developer die ze voor ons hebben gevonden. We zijn erg blij dat hij ons team komt versterken.” Martijn is in november begonnen bij The Fuel Company.

Goede communicatie en inzet

Charles spreekt zijn tevredenheid uit over de samenwerking met Personnel Search IT Recruitment en stelt dat de communicatie uitstekend was: “Tijdens het wervingsproces vond ik dat ik veel betrokkenheid en aandacht van hen kreeg. Ik hoefde niet achter ze aan te jagen voor nieuwe kandidaten, dat ging allemaal vlot. Ik zou ze zeker aanraden bij andere bedrijven. Het is momenteel een hele gekke markt, en toch hebben ze hun belofte waar kunnen maken. Dat is het belangrijkste.”

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op

Meer referenties

Kees van Musscher Netaspect Software
Kees van Musscher

Netaspect Software

Wat mij vooral aansprak in Personnel Search was dat zij in hun selectieproces ook een beoordelingstraject hebben zitten, waarin kandidaten getest worden op technische kennis.

Robin Arends Secure Logistics
Robin Arends

Secure Logistics

“Personnel Search was snel en open in hun communicatie. We zijn erg blij met de twee aangenomen developers!”