Welke kiezen voor IT-vacatures?

Retained vs. No Cure No Pay Recruitment

Op zoek naar een nieuwe collega voor de IT-afdeling? Vanwege de huidige arbeidsmarkt besluiten veel organisaties om hulp in te schakelen van een recruitmentbureau. Los van de services en diensten die zij aanbieden, hanteren zij vaak één van deze twee werkwijzen: No Cure No Pay of Retained. Maar wat zijn de verschillen? En welke werkwijze is het meest geschikt voor uw openstaande IT-vacature?

Wat is No Cure No Pay Recruitment?

Bij No Cure No Pay Recruitment betaalt u alleen als u een door het bureau voorgestelde kandidaat in dienst neemt. Vinden zij geen geschikte kandidaat voor de openstaande vacature? Dan betaalt u dus niets. Dit type wervingsdienst is vooral geschikt als een bedrijf vooraf geen geld wil betalen, en ook meerdere recruitmentbureaus tegelijkertijd willen laten zoeken.

Voordelen van no cure no pay

 

 • U betaalt alleen als u een kandidaat in dienst neemt.
 • Deze bureaus zijn gemotiveerd om kandidaten zo snel mogelijk aan te leveren om zo hun marges te maximaliseren.

Nadelen van no cure no pay

 

 • Weinig aandacht en inspanning van het bureau, omdat zij gebaat zijn bij zo laag mogelijke kosten;
 • Kandidaten worden aan meerdere opdrachtgevers (anoniem) voorgesteld;
 • De kans op een mismatch op technische skills en/of bedrijfscultuur is vele malen hoger, vanwege minimale screening;
 • Commissie op basis van een percentage van het all-in jaarsalaris van de kandidaat;
 • De kosten voor werving & selectie zijn vooraf niet helder voor de opdrachtgever, omdat dit afhankelijk is van het all-in jaarsalaris van de geplaatste kandidaat;
 • Veel no cure no pay bureaus hebben een slechte reputatie onder kandidaten;
 • Korte garantieperiode op de geplaatste kandidaat, vaak alleen de proeftijd.

Retained recruitment volgens Personnel Search

Personnel Search IT Recruitment werkt zelf retained. Dat houdt in dat u een voorschot betaalt aan Personnel Search om onze expertise en toewijding te garanderen. Retained recruitment is vooral geschikt voor bedrijven die specifieke expertises zoeken of in een gespecialiseerde branche werken, en op zoek zijn naar een partnership.

Voordelen van Retained recruitment bij Personnel Search:

 

 • De wervingskosten worden vooraf door de opdrachtgever vergoed, zodoende besteedt Personnel Search meer tijd en aandacht aan het leren kennen van de organisatie en openstaande vacature;
 • Exclusieve werving, wat betekent dat kandidaten niet tegelijkertijd aan andere opdrachtgevers worden voorgesteld;
 • Meer vertrouwen bij kandidaten, omdat Personnel Search uit naam van de opdrachtgever werft;
 • Meer aandacht voor een match op zowel technische skills als een match op bedrijfscultuur.
 • Onafhankelijk advies, omdat de commissie los staat van het jaarsalaris van de kandidaat;
 • De kosten van werving & selectie zijn vooraf duidelijk voor de opdrachtgever;
 • Extra services, zoals technische testen en/of persoonlijke assessments, zijn inbegrepen;
 • Wij bieden 3 maanden garantie op de geplaatste kandidaat.

Nadelen van retained recruitment bij Personnel Search

 

 • U betaalt vooraf een vast bedrag.
 • U kunt geen andere recruitmentbureaus laten werven voor de betreffende vacature.

Kiest u voor onzekerheid of voor kwaliteit?

Om te bepalen welke van deze twee werkwijzen het beste bij uw bedrijf past, moet u rekening houden met uw budget, tijdlijn en het niveau van de posities die u probeert te vervullen. Indien het bedrijfsbeleid is om vooraf geen fee te betalen aan een werving- en selectiebureau, en de urgentie om de vacature in te vullen is laag, dan kan No Cure No Pay Recruitment een optie zijn. Is er binnen het bedrijfsbeleid wel ruimte om vooraf te betalen en wilt u kunnen vertrouwen op exclusiviteit, expertise en toewijding, dan is Retained Recruitment, zoals hoe Personnel Search dit toepast, de beste keuze.

Een andere overweging is de soort functie die u probeert te vervullen. Bent u op zoek naar kandidaten uit gespecialiseerde vakgebieden zoals IT of voor hogere managementposities, dan is de retained werkwijze van Personnel Search een betere optie vanwege de exclusiviteit, de inspanning en het expertiseniveau van de recruiters. Zoekt u juist invulling voor een (junior) functie met weinig matchcriteria, dan kan No Cure No Pay Recruitment voldoende zijn om een nieuwe collega te vinden.

De uitdaging van IT-recruitment

Ieder vakgebied heeft zo zijn eigen uitdagingen als het gaat om het werven van personeel. Voor de IT-markt geldt in het bijzonder dat het een zeer competitieve markt is, met veel kapers op de kust. Ook is er een beperkt aanbod van ervaren en gekwalificeerde kandidaten. Zij worden op hun beurt dagelijks meermaals benaderd door recruiters. Het is daarom belangrijk om als werkgever onderscheidend te zijn ten opzichte van concurrentie op de arbeidsmarkt. En weet u of uw recruiter het verschil tussen back-end en front-end niet? Dan haken IT-ers direct af. Zij voeren liever een goed gesprek met iemand die snapt waar zij zich mee bezighouden, die hun dagelijkse werk en realiteit begrijpt.

De beste wervingsstrategie voor IT-functies

Kort samengevat focust No Cure No Pay recruitment op het plaatsen van een kandidaat met zo hoog mogelijke marges voor het bureau zelf, terwijl bij de retained werkwijze van Personnel Search de kwaliteit van de match leidend is om een kandidaat te introduceren. Omdat de IT een specialistisch vakgebied is, met veel concurrentie en weinig aanbod, is het belangrijk dat de betrokken recruiters kennis van zaken hebben wat betreft IT en over het juiste netwerk beschikken. Dat verhoogt de kans op een succesvolle indiensttreding.

Daaruit kunnen we concluderen dat de retained recruitment werkwijze die Personnel Search hanteert het meest geschikt is voor de werving & selectie van IT-vacatures. Uiteindelijk is het echter aan u om te beslissen welke wervingsstrategie en werkwijze het beste past bij uw bedrijf, vacatures en doelstellingen.

Aan de slag met een retained recruitmentbureau

Waarom werkt Personnel Search IT Recruitment retained? Omdat wij dan échte partnerships kunnen creëren met onze opdrachtgevers op de lange termijn. En omdat dit, in onze ogen, de beste manier is om nieuwe collega’s te vinden die langdurig en met veel plezier bij onze opdrachtgevers (blijven) werken. Meer weten over hoe wij werken en onze dienstverlening? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Kennismaken?
Neem contact op