Referentie

“Personnel Search was snel en open in hun communicatie. We zijn erg blij met de twee aangenomen developers!”
Robin Arends Secure Logistics
Robin Arends

Secure Logistics

Secure Logistics blijft groeien en innoveren met twee extra Software Developers in het team

Secure Logistics is pionier op het gebied van identiteits- en toegangsmanagementoplossingen voor zakelijke gebruikers in onder andere de logistiek, bouw en industrie. Met een team van meer dan 40 collega’s worden dagelijkse toegangs- en logistieke processen tot wel 90% versneld; hiermee zorgt Secure Logistics voor de optimalisatie van een bedrijfsproces.
Om verder te kunnen groeien, was Secure Logistics op zoek naar Software Developers. HR-Manager Robin Arends vertelt waarom er is gekozen voor Personnel Search en hoe de samenwerking is verlopen.

Over Secure Logistics

Secure Logistics is pionier op het gebied van identiteits- en toegangsmanagementoplossingen voor zakelijke gebruikers in de logistiek, bouw en industrie. Vanuit Rotterdam en de Maasvlakte zorgt Secure Logistics voor de uitwisseling van geverifieerde informatie van werknemers, werkgevers en kwalificaties. Hierdoor worden dagelijks (toegangs)processen tot wel 90% versneld!
Sommige delen van een terrein zijn alleen toegankelijk indien je over een specifieke opleiding, certificering of attestatie beschikt. Secure Logistics zorgt ervoor dat alleen de juiste medewerkers toegang krijgen tot deze locaties. Hiermee worden wachtrijen verkort, de veiligheid en de doorloopsnelheid op terreinen worden verhoogt. De oplossing van Secure Logistics combineert identiteitsgegevens van de persoon met biometrische gegevens, zodat de informatie onlosmakelijk aan de persoon gekoppeld is en men zeker weet dat de juiste persoon toegang krijgt.
Software Developers zijn dus erg belangrijk binnen Secure Logistics. Zij houden het platform draaiende en zorgen voor nieuwe en innovatieve functionaliteiten. " Zonder uitbreiding, zouden we vertragingen oplopen bij de ontwikkelprocessen van onze klanten. Het is in deze markt cruciaal om als organisatie te blijven groeien & innoveren, met deze motivatie zijn wij opzoek gegaan naar nieuwe collega's. " vertelt HR-adviseur Robin Arends.

Personnel Search was doortastend en toonde oprechte interesse

Sales Manager Nicole Frensch van Personnel Search nam op het juiste moment contact op – de No Cure No Pay bureaus waar Secure Logistics eerder mee werkte, konden niet voldoen aan het vinden van de juiste kandidaten. Tijdens het kennismakingsgesprek was Robin positief verrast: “Marc Vermeulen, Nicole en Dion van Personnel Search waren erg geïnteresseerd en hadden verstand van zaken op IT gebied. Ze begrepen snel hoe de functie in elkaar zat, en vroegen ook door om wat zaken te verduidelijken. Doortastend, als ik het in één woord moest omschrijven. Mijn collega en ik hadden daardoor het idee dat er echt geluisterd werd naar de behoeften van onze organisatie.”

Zoeken naar Back-end én Front-end Developer

Personnel Search ging vervolgens op zoek naar een Back-end en Front-end Developer om het IT-team van Secure Logistics te versterken. Robin vertelt: “Het was, en is nog steeds, een lastige markt. Zeker als het gaat om Software Developers. Hierdoor is er in wederzijds overleg besloten om te focussen op ontwikkelaars met iets minder werkervaring.” De recruiters van Personnel Search hebben verschillende kandidaten voorgesteld, waarna er twee zijn aangenomen. We zijn hier erg blij mee! Personnel Search heeft zich echt volledig ingezet voor het invullen van onze vacatures.”

Snelle reactietijd en wekelijkse terugkoppeling

“We werden wekelijks op de hoogte gehouden van de voortgang. De recruiters waren open, eerlijk en doortastend. Daarnaast was de snelle reactietijd van Personnel Search erg fijn en konden we bij elkaar terecht voor vragen of opmerkingen. We kwamen er altijd wel uit”, zo vertelt Robin. “Het feit dat er op maat gezocht werden er geen cv’s werden doorgeschoven, was een groot voordeel. Op deze manier werd er op een gerichte manier gewerkt en werd ervoor gezorgd dat de vacature werd ingevuld.”

“Erg blij met onze twee nieuwe collega’s”

Met onze eerste Developer, Daryl, was alles binnen één week rond, van het eerste en het tweede gesprek tot aan het tekenen van het contract. “Snel hè! In dezelfde week werden de gesprekken gevoerd en werd het contract getekend. We zijn erg blij met hem. Hij is een goede Developer, is erg sociaal en neemt veel initiatief. Zo is hij gestart met het organiseren van Dungeons & Dragons avonden voor de collega’s op ons kantoor”, licht Robin toe. “Iedere twee weken wordt samen met een vaste groep collega’s dit spel gespeeld. Een mooie aanvulling voor het team en de onderlinge sfeer! Ook over de andere aangenomen Developer, Thomas, is Robin erg tevreden. "Ook Thomas past erg goed in het team en maakt grote stappen in zijn ontwikkeling. We hebben van beide Developers de indruk dat ze inderdaad een goede match zijn met onze organisatie voor de lange termijn, zoals Personnel Search ons dat beloofd had."

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op

Meer referenties

Dankzij internationale uitbreiding van het technische team kan WebElephant verder groeien en ontwikkelen!

Charles Cosci The Fuel Company
Charles Cosci

The Fuel Company

Werving en selectie

Ik zou Personnel Search zeker aanraden bij andere bedrijven. Het is momenteel een hele gekke markt, en toch hebben ze hun belofte waar kunnen maken.