van A - Z

Het recruitmentproces

Wij geven graag meer inzicht in hoe wij het recruitmentproces aanpakken. Hier zijn ook enkele stappen ingebouwd om de kwaliteit van onze dienstverlening én de kandidaten die wij werven te bewaken.

1. Kennismaking & plan van aanpak

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw uitdagingen m.b.t. het vullen van specifieke IT vacature(s) en lichten wij onze werkwijze toe voor het werven van geschikte kandidaten voor deze functie(s).

2. Voorstel op maat

U ontvangt een op maat gemaakt samenwerkingsvoorstel voor de openstaande IT-vacature(s) die wij voor u in kunnen vullen. Bij akkoord factureren wij conform afspraak de startschijf. Na de betaling hiervan vervolgt het recruitmentproces.

3. Technische intake

Vervolgens bespreken we de arbeidsvoorwaarden en bepalen we de technische functievereisten. Waarom is er behoefte aan de betreffende functie? Met welke systemen, technieken of software moet de kandidaat ervaring hebben? En welke houding of karaktereigenschappen zijn van belang voor deze functie en het team?

4. vacaturetekst schrijven

Op basis van de technische intake (her)schrijven wij de vacaturetekst. Na uw goedkeuring zetten we de vacature online op onze website en start het werving- en selectieproces.

5. Best passende kandidaten vinden

Zowel binnen als buiten ons netwerk van >100.000 IT professionals zoeken we naar passende kandidaten. Zij doorlopen een uitgebreide screening. Wij zien en spreken potentiële kandidaten meerdere keren en maken een selectie van kandidaten die qua karakter én ervaring het beste passen bij uw openstaande functie.

6. Tussentijdse evaluatie

Naarmate de werving- en selectie vordert plannen wij een tussentijdse evaluatie waarin we met elkaar in gesprek gaan over de voortgang. Bijvoorbeeld of er dingen spelen die de recruitment kunnen beïnvloeden.

7. Technische test en/of persoonlijk profiel analyse

De meest geschikte kandidaten worden door ons technisch getest. Dat zijn altijd testen op maat gemaakt voor de kandidaat, waarbij we kijken naar senioriteitsniveau en welke technieken belangrijk zijn voor de functie. Met de resultaten van deze tests krijgen wij beter inzicht in de daadwerkelijke praktijkkennis van de vereisten voor de functie.

Voor management- en directiefuncties laten wij kandidaten ook een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) invullen. Deze brengt de kwaliteiten, functioneren, werkgedrag en motivaties van de persoon efficiënt in kaart. Zo kunnen wij u een compleet profiel geven van de kandidaat, van werkervaring tot werkgedrag. Dit geeft u de handvaten om weloverwogen een nieuwe manager of directeur aan te nemen.

8. Voorstellen beste kandidaat

Alleen de beste kandidaat / kandidaten die slagen voor de technische test stellen we aan u voor. U kunt er op vertrouwen dat deze kandidaat beschikt over de vereiste technische kennis & praktijkervaring en als persoon goed past bij de organisatie en het team.

9. Sollicitatiegesprekken & opvolging

Wilt u in gesprek met de kandidaat? Dan ontzorgen wij u gedurende het gehele sollicitatieproces. Het enige wat u nog hoeft te doen, is het daadwerkelijke gesprek met de kandidaat voeren. Na afloop nemen wij contact op voor terugkoppeling en bespreken we het vervolg.

10. Advies bij aanbieding

Natuurlijk geven wij u gedegen advies als het gaat om een aanbieding richting de voorgestelde kandidaat.

11. Afronding indiensttreding kandidaat

Is de arbeidsovereenkomst getekend en zijn de administratieve zaken afgerond? Proficiat, dan start binnenkort uw nieuwe collega!

12. Evaluatie na proeftijd kandidaat

Na het einde van de proeftijd van de kandidaat plannen wij graag een evaluatie in om te bespreken hoe deze eerste periode is verlopen.

Wat voor IT professional zoekt u?

Wij bemiddelen o.a. ambitieuze medior en senior IT-professionals in functies als Back End DeveloperSoftware Engineer, DevOps Engineer, Netwerk Engineer, Technisch Applicatiebeheerder, Office 365 Specialist, Business Intelligence Specialist, Full Stack Developer.NET developerPHP Developer en Software Tester.

Vul uw openstaande vacatures in met Personnel Search IT Recruitment

Onze ervaren recruitment consultants geven u graag vrijblijvend advies over uw openstaande vacatures. Laat een bericht voor ze achter, dan nemen ze spoedig contact met u op. Of lees meer over onze dienstverlening en ontdek of onze werkwijze bij u past.

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op