5 manieren om het wervingsproces te versnellen zonder in te leveren op kwaliteit

Het vinden van de juiste kandidaat voor uw organisatie is cruciaal voor uw succes. Een efficiënt recruitmentproces is echter net zo belangrijk, omdat een traag en omslachtig proces kandidaten kan kosten. Daarom geven wij u in deze blog vijf praktische tips om uw wervingsproces te versnellen en tegelijkertijd de kwaliteit van kandidaten te waarborgen.

23 mei 2023

1. Vereenvoudig het sollicitatieproces

Een lang en ingewikkeld sollicitatieproces kan kandidaten ontmoedigen om te solliciteren. Wanneer zij wel solliciteren maar het proces duurt erg lang, kunnen zij in de tussentijd al een andere baan geaccepteerd hebben.

Door het sollicitatieproces te vereenvoudigen, kunt u zowel de doorlooptijd van het proces versnellen als kandidaten aanmoedigen om te solliciteren. Denk aan minder stappen / gesprekken gedurende het proces, en zorgen voor een snelle terugkoppeling naar de kandidaat. Ook helpt het om vooraf te communiceren hoe het sollicitatieproces er uit ziet qua stappen en tijdsduur. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het aantrekkelijker wordt voor kandidaten om te solliciteren.

2. Voer (eerste) sollicitatiegesprekken via videocalls

In coronatijd deden bedrijven vrijwel niet anders. Nu de coronarestricties zijn losgelaten worden veel sollicitatiegesprekken weer op kantoor gevoerd. Toch hebben videocalls voor sollicitaties zo hun voordelen. Met videogesprekken kunt u namelijk eerder afspraken maken voor een kennismaking met potentiële kandidaten. U hoeft immers geen rekening te houden met fysieke aanwezigheid van collega’s en de beschikbaarheid van een vergaderruimte. Voor de kandidaat zijn videocalls ook een voordeel, omdat het hen reistijd bespaart en zij flexibeler kunnen zijn in het plannen van een afspraak. Plus: hoe sneller u een kennismaking kunt plannen, hoe eerder u ook weet of de kandidaat past bij uw openstaande vacature.

3. Gebruik online assessments

Online assessments kunnen u helpen bij het screenen van kandidaten op vaardigheden en competenties, waardoor het recruitmentproces kan worden versneld. Dit kan variëren van een persoonlijk profiel analyse (PPA) of competentietest tot een technische test. Zo heeft u een goed beeld van de kandidaat, diens sterke en minder sterke punten en weet u of deze persoon voldoende technische kennis en ervaring heeft om de functie in te vullen. U kunt de assessments op verschillenden momenten in het proces inplannen, bijvoorbeeld tussen een eerste en tweede gesprek.

4. Automatiseer processen waar mogelijk

Door gebruik te maken van automatiseringstools, zoals Applicant Tracking Systems (ATS), kunnen organisaties snel sollicitaties doorzoeken en sorteren op basis van vooraf ingestelde criteria zoals opleiding, werkervaring, vaardigheden en andere relevante kenmerken. Dit kan helpen om sneller de beste kandidaten te identificeren en vervolgens uit te nodigen voor een interview.

Daarnaast kunnen ATS-systemen ook automatisch gepersonaliseerde e-mails sturen naar sollicitanten om hen te informeren over de status van hun sollicitatie, bijvoorbeeld of deze in behandeling is genomen of is afgewezen. Dit kan organisaties veel tijd besparen, omdat ze niet meer handmatig e-mails hoeven te schrijven en versturen naar elke sollicitant. Een aandachtspunt daarbij is dat de standaard geautomatiseerde e-mails wat onpersoonlijk over kunnen komen. Gelukkig kunt u meestal de inhoud aanpassen, zodat het beter past bij wat u uit wilt stralen als werkgever.

5. Werk samen met een recruitmentbureau

Door samen te werken met een recruitmentbureau, kunt u de expertise en middelen van het bureau gebruiken om uw wervingsproces te versnellen en te verbeteren. Vooral als u op zoek bent naar gespecialiseerde functies, zoals in de IT, en deze personen zelf niet in uw netwerk heeft.

Allereerst neemt het bureau u een hoop werk uit handen, zoals het werven en screenen van kandidaten. Ook beschikt een recruitmentbureau over een groot netwerk van kandidaten. Dit scheelt u veel kostbare tijd, die u ook kunt richten op uw core business.

Plus, een goed recruitmentbureau maakt zelf ook gebruik van automatiseringstools en online assessments, om processen te versnellen en de sollicitant beter te leren kennen. Dat scheelt u tijd en geld, omdat u deze middelen dus niet zelf hoeft aan te schaffen en in gebruik te nemen.

Verhoog de kans om nieuwe IT-collega’s aan te nemen door het sollicitatieproces te versnellen

Het versnellen van het recruitmentproces bespaart uw organisatie veel tijd en geld. Daarbij is het belangrijk om de kwaliteit van uw kandidaten niet uit het oog te verliezen. Door deze vijf praktische tips te volgen, kunt u uw recruitmentproces versnellen én de gewenste kwaliteit waarborgen.

 

Kunt u wat hulp gebruiken bij het werven van kandidaten? Personnel Search IT Recruitment helpt u graag.

Geschreven door:

Marc Vermeulen

Meer nieuws

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Waarom Google reviews hét verschil kunnen maken

10 juli 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op