3 veelgehoorde argumenten om niet voor een recruitment bureau te kiezen

Veel organisaties zijn terughoudend als het gaat om inhuren van gespecialiseerde recruitmentbureaus. Welke twijfels hebben zij, en waarom is het toch wel beter om voor gespecialiseerde, externe recruiters te kiezen?

08 aug. 2022

“Ik heb al eigen recruiters in dienst. Wat is de meerwaarde van een recruitment bureau?”

Uw recruiters hebben al veel vacatures op hun bordje. De technische en inhoudelijke IT vacatures kunnen wij overnemen en zo uw recruiters ontlasten. Zij kunnen beter focussen op andere vacatures en u weet zeker dat ervaren IT recruiters de juiste IT professionals kunnen aandragen die tevens technisch getest zijn.

“Waarom zou ik kiezen voor een recruitment bureau met retainer fee, en niet voor een no cure no pay bureau?”

Vaak komen opdrachtgevers bij ons nadat ze eerder negatieve ervaringen hebben gehad met no cure no pay bureaus. Deze beloven gouden bergen, maar als ze niet snel iemand kunnen vinden komt de vacature op een grote stapel te liggen en wordt er nauwelijks meer naar omgekeken. Wel sturen ze regelmatig gevraagd en ongevraagd CV´s van kandidaten door naar tientallen bedrijven, in de hoop dat één daarvan de persoon in dienst wil nemen.

Met exclusieve recruitment op basis van een retainer fee bent u verzekerd van exclusiviteit, persoonlijke aandacht en commitment. Personnel Search IT Recruitment werft met aandacht de juiste professionals die uw organisatie nodig heeft, die zowel qua kennis en ervaring als qua persoonlijkheid goed passen in uw team.

Stellen wij een kandidaat aan u voor, dan is deze uitgebreid gescreend én technisch getest op de benodigde praktijkkennis en -ervaring. U kunt er op vertrouwen dat deze professional een goede match is voor uw openstaande vacature. Immers, u betaalt ons om kwaliteit te leveren en daar houden wij ons aan.

“Ik twijfel of buitenlandse kandidaten wel goed genoeg zijn, en het is zo veel werk om ze naar Nederland te halen…”

De Nederlandse vijver om IT professionals uit te vissen is klein. Onze ervaring is dat kandidaten uit andere Europese landen even gekwalificeerd zijn als hun Nederlandse collega’s, zo niet beter, en beschikken over een goede werkethiek. Omdat er buiten Nederland nu eenmaal meer geschikte kandidaten te vinden zijn dan binnen Nederland, plaatsen wij steeds vaker kandidaten uit andere (Europese) landen bij opdrachtgevers.

Wat betreft het verhuizen naar Nederland, daarin ontzorgen we zowel u als opdrachtgever als de kandidaat. Van werkvergunning en huisvesting tot een bankrekening en gevulde koelkast, wij zorgen dat de kandidaat op de geplande startdatum zorgeloos kan beginnen bij diens nieuwe baan.

Geschreven door:

Dion Hagenaars

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op