Waarom no cure no pay recruitment zelden de beste kandidaat oplevert

Steeds vaker bieden organisaties hun dienstverlening aan op basis van no cure no pay, van sales organisaties tot recruitment bureaus. Maar is no cure no pay wel de juiste keuze voor uw organisatie en doelstellingen? In deze blog leggen we uit waarom no cure no pay recruitment zelden de juiste kandidaat oplevert voor bedrijven.

11 aug. 2022

Wat is no cure no pay recruitment?

No cure no pay houdt in dat zolang er geen oplossing is geleverd er ook niks betaald hoeft te worden. Voor recruitment betekent dat dat er pas betaald wordt als een aangeboden kandidaat in dienst treedt bij de organisatie. Organisaties betalen dus een succesfee in plaats van een vaste bemiddelingsfee. Klinkt aantrekkelijk, toch?

De nadelen van no cure no pay recruitment

Echter, een ander verdienmodel betekent ook ander dienstverlening. Wil een no cure no pay bureau geld verdienen, dan moet er vooral snel iemand geplaatst worden. Massa is kassa, als het ware. Wordt er in bijvoorbeeld een paar weken tijd niemand gevonden? Dan komt de vacature op een grote stapel te liggen en besteedt het bedrijf er minder aandacht aan. Dat komt de kwaliteit van dienstverlening niet ten goede.

Er is dus ook geen exclusieve werving voor uw bedrijf en u krijgt relatief weinig aandacht van de recruiter. Vaak worden er (gevraagd én ongevraagd) CV’s van kandidaten doorgestuurd naar meerdere organisaties, in de hoop dat iemand de kandidaat in dienst wil nemen en de recruiter zijn succesfee kan innen. Maar omdat de kandidaat dus niet exclusief voor uw organisatie wordt geworven, kan het zijn dat die intussen ergens anders gestart is, dat er tegen andere bedrijven op wordt geboden om de kandidaat aan boord te krijgen of zelfs dat de kandidaat niet geïnteresseerd is in de organisatie.

Daarnaast is voor meer specialistische functies zoals IT een minimale vereiste dat het recruitment bureau snapt wat de functie inhoudt en wat uw bedrijf doet. Dat er niet alleen naar de tech stack van kandidaten wordt gekeken maar ook wat zij er daadwerkelijk mee kunnen en of zij wel bij de organisatie(cultuur) passen. Bij no cure no pay is daar vanwege het verdienmodel echter onvoldoende tijd voor en dat kan slechte invloed hebben op zowel het recruitmentproces als de reputatie van uw eigen organisatie.

Exclusieve werving als tegenhanger van no cure no pay recruitment

Wilt u er zeker van zijn dat de voorgestelde kandidaten passen bij de organisatie? En dat er met aandacht en commitment wordt geworven voor uw vacature? Dan is exclusieve werving een goed alternatief. Zoals de naam al zegt worden kandidaten exclusief benaderd voor uw organisatie. Zij zijn geïnteresseerd in uw organisatie en functie en worden dus niet bij andere opdrachtgevers voorgesteld.

Exclusieve werving gebeurt vaak op basis van een vaste retainer of bemiddelingsfee, waarbij een deel vooraf wordt betaald. In plaats van een vrijblijvende succesfee betaalt u voor een inspanningsverplichting. Het recruitment bureau verdiept zich intensief in uw organisatie en de vacature en werft kandidaten exclusief voor uw organisatie. Er is meer grip en controle op het werving en selectieproces en u blijft regelmatig op de hoogte van de voortgang. Vanwege de vaste fee die u heeft betaald kunt u rekenen op commitment en persoonlijke aandacht van uw recruiter en betrouwbaar advies. Dit is waarom Personnel Search IT Recruitment alleen retained werkt, en niet op basis van no cure no pay. Onze opdrachtgevers kunnen op deze manier vertrouwen op exclusiviteit en persoonlijke aandacht.

Ontdek meer over de werkwijze van Personnel Search IT Recruitment en onze dienstverlening. Of het nu gaat om werving & selectie of executive search, wij werven altijd exclusief voor uw organisatie.

Geschreven door:

Marc Vermeulen

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op