Wat is hearthunting?

Wellicht heb je deze term al wel eens horen vallen in de recruitment wereld: hearthunting. Maar wat is het? Heel kort door de bocht betekent het headhunten of recruiten met je hart. Je kijkt dan ook naar de persoon en diens karakter in plaats van alleen naar een CV met werkervaring en opleiding. Het is echter niet hetzelfde als open hiring, de trend waarbij je direct aangenomen wordt zonder sollicitatiegesprek en zonder een CV te laten zien.

15 aug. 2022

Matchen op persoonlijkheid

Hearthunting is meer dan het invullen van een functie. Het gaat over mensen, wat hen beweegt en drijft, waarin je persoonlijke gesprekken voert en elkaar beter leert kennen. Pas dan kan je het beste inschatten of de kandidaat écht past bij de organisatie, en vice versa.

Om een goede match te maken moet ook duidelijk zijn waar de wervende organisatie behoefte aan heeft, zowel qua werkervaring en technische skills als qua persoonlijkheid en houding. Als recruiter ga je daarom intensief in gesprek met het bedrijf wat de opdracht geeft. Hoe zien de huidige organisatie en het team eruit, wat zijn bijzondere recente ontwikkelingen geweest, wat zijn de organisatiedoelstellingen en wat (en vooral ook wie) is er nodig om een optimaal resultaat te bereiken?

Hogere retentiegraad medewerkers

Een match op cultuur en karakter haalt de beste mensen binnen die ook vaak langere tijd bij je organisatie blijven werken. Die passen bij de bedrijfscultuur, het team en zich thuis voelen in de organisatie. Om dat voor elkaar te krijgen moet je juist ook verder kijken dan werkervaring en opleiding alleen om een écht goede match te maken.

Personnel Search IT Recruitment werft al jaren volgens het hearthunting principe, al noemde men het destijds ‘gewoon goede werving’. Wij plaatsen ervaren IT professionals die als mens goed bij de organisatie, het team en de werkcultuur passen. Op deze wijze realiseren wij een hoge successrate – 98% van de geplaatste kandidaten werkt er na één jaar nog steeds. En zowel door onze opdrachtgevers als de geplaatste kandidaten wordt dit zeer gewaardeerd. Na meer dan 220 beoordelingen de laatste jaren scoren we gemiddeld 4,9 uit 5 sterren. Omdat wij verder kijken dan werkervaring alleen. Ontdek meer over onze werkwijze.

Geschreven door:

Sophie Frijters

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op