Referentie

Dankzij internationale uitbreiding van het technische team kan WebElephant verder groeien en ontwikkelen!
Bram Ladestein WebElephant
Bram Ladestein

WebElephant

WebElephant is een full-service e-commercebureau. Zij helpen retailers, groothandelaren, merken, producenten en dienstverleners door webshops en B2B-platformen te bouwen en daar succesvolle marketingstrategieën voor te bedenken en uit te voeren.

Bram Ladestein, algemeen directeur van WebElephant, vertelt hoe Personnel Search IT Recruitment heeft geholpen bij het vervangen van back-end developers en het uitbreiden van het technische team met een Scrum Master en front-end developer.

Ontwikkeling van development team WebElephant

Bram is van origine ook developer en startte zo’n acht jaar geleden in die rol bij WebElephant. Naarmate het team groeide veranderde de rol van development van zelfstandig werken voor één klant naar het samen werken aan webshops en websites voor meerdere klanten.

“We kregen steeds meer klanten en ook het team breidde uit met onder andere een projectmanager. Maar het was, en is nog steeds, lastig om ervaren developers te vinden die met Magento werken.”, legt Bram uit.

Het aannemen van junior developers was nooit zo’n probleem, mede omdat WebElephant ook stagiairs opleidde. Maar senior developers vinden, dat was een uitdaging. “Toen er in korte tijd enkele developers WebElephant verlieten, wilden we dat gat opvangen met ervaren back-end developers, in plaats van weer junioren opleiden. Daarom besloten we om te kijken naar een recruiter die ons hierbij konden helpen, er was immers ook haast bij.”

Op zoek naar een lokaal en persoonlijk recruitmentbureau

“We hebben eerst met andere recruiters gewerkt, op no cure no pay basis. Hun werkwijze was niet zo persoonlijk, meer het zogenaamde ‘CV schuiven’. Een enkele keer zat er wat goeds tussen, maar vaak ook niet.”

Via één van de andere directeuren van WebElephant is Bram toen in contact gekomen met Marc Vermeulen van Personnel Search IT Recruitment. Daar viel het persoonlijk contact direct op. “Marc stelde meteen voor om persoonlijk langs te komen bij ons op kantoor om kennis te maken. Net als wij zitten ze in Breda. Dat maakt het contact al meteen makkelijker en fijner. Ook is mijn ervaring dat je een andere connectie hebt als je in dezelfde regio werkt”, aldus Bram.

Eerlijk en onafhankelijk advies

“Wat ik fijn vond in de samenwerking was dat Marc en Dion echt meedachten over de rol en vacaturetekst. Ze keken goed mee naar wie we zochten, en hoe we de rol het beste konden invullen in plaats van gewoon snel mensen willen plaatsen. En omdat ze met een vaste prijs werken in plaats van op commissiebasis geven ze ook eerlijk, onafhankelijk advies over bijvoorbeeld salaris of arbeidsvoorwaarden”, vertelt Bram. “Bij andere recruiters zit daar vaak een stukje eigenbelang in, als ze op basis van jaarsalaris hun commissie krijgen.”

“Het testen op technische skills is een groot voordeel”

Naast een persoonlijkere aanpak zocht WebElephant vooral ook een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is in IT. “Dat vonden we erg belangrijk. Deels omdat deze al een netwerk hebben in de IT én omdat ze weten waar ze op moeten letten en wat te vragen. In het eerste gesprek met Personnel Search IT Recruitment vertelde Marc dat zij testen op technische skills van kandidaten om hun niveau te bepalen. Dat vonden we een groot voordeel, het bespaart ons veel tijd.”

Gezocht: ervaren developer(s) met goede social skills

De back-end developers die Bram zocht moesten de juiste ervaring en skills hebben én ook als persoon goed in het team van WebElephant passen. Ze werken met de marketeers samen en hebben ook regelmatig contact met klanten bij het ontwikkelen van websites en webshops. “Hier werken vooral sociale developers. Juist omdat we diverse disciplines in het team hebben, in een open kantoor werken en de developers ook veel contact hebben met klanten, vonden wij het belangrijk dat de recruiter ook naar de sociale vaardigheden van kandidaten keek”, vertelt Bram.

Internationale collega’s geworven

Omdat het een uitdaging bleek om in Nederland geschikte kandidaten te vinden, gaf Personnel Search IT Recruitment het advies om een Engelssprekende developer van buiten Nederland te overwegen. “We weten hoe krap de Nederlandse arbeidsmarkt is voor developers, dus daar stonden we wel voor open. Ze vonden toen ook snel een goede kandidaat, Diana, die sinds mei bij ons werkt als PHP developer. We zijn erg blij met haar, ze heeft leuke humor en past goed in het team bij ons. Ze is de enige fulltime back-end developer op het moment en heeft het gat dat viel toen er developers weggingen heel goed opgevangen.”

Bram geeft aan dat het intern wel een grote stap was om een buitenlandse developer aan te nemen, mede omdat alle communicatie in Nederlands was en dus voortaan in het Engels moest. “Maar nu die stap eenmaal gezet is, is het aannemen van nieuwe internationale collega’s een stuk makkelijker.” Dat bleek later ook, toen voor zowel een Scrum Master als Front-End Developer rol nog twee Engelssprekende collega’s werden aangenomen.

Agile werken implementeren door scrum master aan te nemen

Bram wilde de Agile en Scrum werkmethodieken graag implementeren bij WebElephant. “De belangrijkste tip die we daarvoor kregen van een Agile coach, was om een ervaren Scrum Master aan te nemen om dit proces intern te begeleiden en vorm te geven. Dus ik dacht, ik bel Personnel Search IT Recruitment of zij ons hierbij kunnen helpen. Dat kon, en in slechts drie weken tijd hadden we gesprekken met meerdere kandidaten en viel de keuze op Joana. Heel fijn dat zij ons team gaat helpen met het werken volgens deze methodieken.” Joana is in november 2022 gestart als Scrum Master bij WebElephant.

Front end developer gevonden al voordat het écht nodig was

Een tijdje terug had WebElephant een front-end developer aangenomen, die uiteindelijk beter bleek te passen bij een andere rol binnen WebElephant. “We hadden eerder al aangegeven bij Personnel Search IT Recruitment dat we daarom eind 2022 waarschijnlijk weer iemand nodig zouden hebben voor front-end development. Nog voordat we deze rol officieel bij ze open hadden gezet, belde Dion ons al dat er iemand beschikbaar kwam voor een front-end developer rol, of we die graag wilden spreken? Ja, natuurlijk!” Al snel bleek deze kandidaat, Robert, een goede match te zijn met het team en de openstaande rol. Zodoende is Robert ook in november 2022 bij WebElephant gestart als front-end developer.

Veel vertrouwen in Personnel Search IT Recruitment als partner

Hoe ervaart Bram de samenwerking met Personnel Search IT Recruitment? “Het is fijn om een partner te hebben die proactief is, meedenkt welke persoon bij ons past, en eerlijk en weloverwogen advies geeft. Personnel Search IT Recruitment neemt ons een hoop werk uit handen”, vertelt hij. “En als ik een kandidaat spreek kan ik er op vertrouwen dat ze ervaren zijn qua skills, omdat ze al getest zijn. Dan hoeven wij enkel nog te toetsen of ze ook goed in het team passen. Ook intern is er vertrouwen dat de nieuwe collega’s die Personnel Search IT Recruitment aanbiedt bij ons passen en hun werk goed uitvoeren.”

Vanwege de goede samenwerking en het vertrouwen in Personnel Search IT Recruitment heeft WebElephant recent nog een vacature geplaatst.

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op

Meer referenties

Kees van Musscher Netaspect Software
Kees van Musscher

Netaspect Software

Wat mij vooral aansprak in Personnel Search was dat zij in hun selectieproces ook een beoordelingstraject hebben zitten, waarin kandidaten getest worden op technische kennis.

Robin Arends Secure Logistics
Robin Arends

Secure Logistics

“Personnel Search was snel en open in hun communicatie. We zijn erg blij met de twee aangenomen developers!”