Wat is de juiste wervingsdienst voor uw personeelsbehoefte?

Het aannemen van nieuwe medewerkers is een belangrijk proces voor elke organisatie. Een recruitmentbureau kan u ontzorgen en ondersteunen bij dit proces. Maar welke dienst kiest u dan? Iedere recruitmentpartij biedt andere vormen van dienstverlening aan, ieder met eigen voordelen en passend bij andere situaties en organisaties. In deze blog zetten wij vier wervingsdiensten van Personnel Search IT Recruitment op een rij: werving & selectie, detavast, executive search en interim. Zodat u weet wat de onderlinge verschillen zijn en zodoende een weloverwogen keuze kan maken welke optie het beste bij uw personeelsbehoefte past.

14 apr. 2023

Werving & selectie: het werven van (vast) IT-personeel

Werving & selectie is het zoeken, selecteren en in dienst nemen van geschikte IT-ers voor (vast) dienstverband bij een bedrijf. Organisaties kunnen dit proces uitbesteden aan recruitmentbureaus, zoals Personnel Search IT Recruitment. Werving & selectie wordt vaak als eerste optie gegeven wanneer een organisatie één of meerdere IT-vacatures niet zelf ingevuld krijgt, omdat het uitgaat van een dienstverband voor langere termijn.

Betere matches en retentie bij werving & selectie

Met werving & selectie kan er meer gericht worden gezocht naar geschikte collega’s. Vooral bij exclusieve werving, omdat er dan meer aandacht is voor het wervingsproces en de match tussen kandidaat en opdrachtgever op zowel technische vaardigheden als cultuur. Dit leidt tot lagere verlooppercentages onder personeel en een hogere werknemerstevredenheid. Werving & selectie is dus een prettige oplossing voor organisaties die voor lange termijn werknemers aan zich willen binden.

Detavast: een combinatie van detachering en werving & selectie

Met detavast worden IT-specialisten tijdelijk gedetacheerd bij u, de opdrachtgever, gedetacheerd door Personnel Search. Na één jaar kunt u de IT-er kosteloos in vaste dienst nemen. Deze constructie biedt zowel de voordelen van detachering als van werving & selectie. De organisatie heeft minstens één jaar versterking en kan deze persoon bij wederzijdse tevredenheid in vaste dienst nemen, zonder dat diegene dan nog ingewerkt moet worden. Bovendien biedt detavast organisaties een langere beoordelingsperiode om te bepalen of de technische vaardigheden van de kandidaat voldoen en of deze goed bij de bedrijfscultuur en het team passen.

De voordelen van detavast

Met detavast besparen organisaties op kosten omtrent de onboarding, opleiding en indiensttreding. Tijdens de detacheringsperiode verzorgt Personnel Search eventuele opleidingen en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Het biedt dus een lager werkgeversrisico. Ook omdat organisaties de keuze hebben om een kandidaat niet in dienst te nemen indien deze niet aan de vereisten voldoet, zonder extra kosten te maken. Detavast is dus een flexibele en kostenefficiënte oplossing voor organisaties die onzeker zijn over hun langetermijnbezetting. Ze kunnen tijdelijk IT-specialisten aannemen om projecten uit te voeren of om bezettingsproblemen op te vangen, zonder direct iemand in (vaste) dienst te moeten nemen.

Executive search: headhunten voor management en directie

Executive search is een vorm van recruitment specifiek voor het werven van topkandidaten voor leidinggevende functies binnen organisaties. Denk aan een Chief Information Officer (CIO), Chief Information Security Officer (CISO), IT-manager of IT-directeur. Het is een nauwkeurig en uitgebreid proces dat wordt uitgevoerd door een ervaren headhunter. Het proces is vergelijkbaar met werving & selectie. Echter wordt bij executive search ook altijd een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) afgenomen bij de kandidaat, o.a. om inzicht te krijgen in diens stijl van leidinggeven.

Efficiënter headhunten dankzij specialisatie

Het voordeel van executive search is dat er specifiek aandacht is voor leidinggevende functies. De betrokken recruiter of headhunter heeft daar veel ervaring mee en beschikt over het juiste netwerk om snel en efficiënt de juiste manager of directeur voor uw organisatie te vinden. Dankzij het technisch assessment en de Persoonlijk Profiel Analyse heeft u goed inzicht in de capaciteiten van de kandidaat, leidinggevende kwaliteiten en karakter. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Executive search is dus geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar versterking op C-level: iemand die niet alleen de functie goed kan uitvoeren, maar die ook past bij de bedrijfscultuur en kernwaarden.

Interim: tijdelijke versterking

Kiest u voor interim of freelance, dan wordt er een tijdelijke IT-specialist of -manager ingezet om een specifieke taak uit te voeren of project te leiden. Denk bijvoorbeeld aan een ondersteuning bij een klantproject waar specialistische kennis vereist is, of grootschalige software- of hardware-implementaties als gevolg van een reorganisatie.

Flexibel op- en afschalen

Een interim IT-specialist of -manager inhuren biedt verschillende voordelen. U zit niet vast aan een vast contract en kan wel flexibel op- en afschalen indien nodig voor het betreffende project. Interim is daarom bijvoorbeeld geschikt voor bedrijven die snel willen groeien, die specialistische kennis nodig hebben voor tijdelijke projecten, organisaties die in een transformatieproces zitten of die een tijdelijke vervanging nodig hebben vanwege ziekte of verlof van een vaste medewerker. Dankzij interim inhuur kunnen organisaties hun flexibiliteit vergroten en snel inspelen op veranderingen in de markt en in de eigen organisatie.

Welke optie past het beste bij uw organisatie?

Uiteindelijk zal de keuze voor een recruitmentdienst afhangen van de specifieke behoeften en doelen van uw organisatie. Houd rekening met factoren zoals de grootte van uw bedrijf, de branche en de personeelsbehoeften op de lange termijn. Door deze factoren zorgvuldig te evalueren en deskundig advies in te winnen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen waar uw organisatie op de lange termijn baat bij heeft.

Personnel Search IT Recruitment heeft jarenlange ervaring in het helpen van organisaties bij het vinden van de juiste talenten. Onze experts kunnen u helpen bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we uw organisatie kunnen helpen groeien.

Geschreven door:

Dion Hagenaars

Meer nieuws

Headhunter vindt de speld in de hooiberg

17 juni 2024

Waarom u niet de juiste IT-er vindt voor uw vacature

01 februari 2024

Talent werven? Verbeter de samenwerking tussen HR en recruiters!

12 september 2023

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op