Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden over het sollicitatieproces en het vinden van de juiste vacatures. Wij hebben de belangrijkste informatie samengevat die u nodig hebt om succesvol te zijn in uw zoektocht.

 

Welke stappen doorloopt het wervingsproces van Personnel Search?
+ -

Op deze pagina kunt u meer lezen over de diverse stappen die worden doorlopen tijdens het wervingsproces. 

Wanneer start Personnel Search met zoeken naar geschikte kandidaten voor mijn vacature?
+ -

Personnel Search start het wervingsproces nadat de opdrachtgever akkoord heeft gegeven op de herschreven vacaturetekst, naar aanleiding van de technische intake. 

Waarom doet Personnel Search een technische intake?
+ -

De technische intake heeft als doel om 100% helder te krijgen wat de openstaande functie inhoudt en wat er verwacht wordt m.b.t. kennis, ervaring en soft skills. Ook bespreken we salarisindicatie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Vanwege onze jarenlange ervaring kunnen wij u hierin ook adviseren, bijvoorbeeld als het gaat om de vereiste technische kennis of de marktconformiteit van de geboden arbeidsvoorwaarden. 

Dankzij de technische intake krijgen wij meer inzicht in de vacature en urgentie en belang van deze vacature. Zo werven wij zo efficiënt mogelijk op uw vacature. 

Waarom herschrijft Personnel Search de vacaturetekst?
+ -

De vacaturetekst schrijven wij op basis van de technische intake. Het komt namelijk regelmatig voor dat in de technische intake een en ander naar voren komt, wat niet in de originele vacature benoemd is. Zodoende zorgen wij dat de vacaturetekst zo compleet mogelijk is als het gaat om gevraagde IT-kennis, ervaring en soft skills.  

Onze recruiters en Marketing Manager zijn zeer ervaren in het schrijven van wervende vacatureteksten, die passen bij de doelgroep én goed scoren in de diverse zoekmachines. 

Heb ik invloed op de vacaturetekst die Personnel Search op de eigen site plaatst?
+ -

Na de technische intake (her)schrijven we de vacaturetekst. Deze leggen we altijd aan u voor ter review, zodat u kunt checken of alle besproken zaken erin staan en alles klopt. Na uw akkoord wordt de vacature op onze website gepubliceerd en start het wervingsproces. 

Hoeveel kandidaten levert Personnel Search aan?
+ -

Personnel Search biedt geen ‘vast’ aantal kandidaten aan. Als er een geschikte kandidaat wordt gevonden, stellen we deze zo snel mogelijk aan u voor.  

Maak ik extra kosten als ik een voorgestelde kandidaat toch niet in dienst neem?
+ -

Nee. Als u de voorgestelde kandidaat niet goed genoeg acht, zullen wij verder zoeken naar een geschikte kandidaat. 

Kan ik gedetacheerde kandidaten overnemen?
+ -

Zeker, daar bieden wij zelfs aparte dienstverlening voor aan: detavast. De kandidaat wordt dan één jaar bij u gedetacheerd. Daarna kunt u de kandidaat kosteloos in vaste dienst overnemen. 

Kan ik zelf in jullie CV database zoeken?
+ -

Nee, vanwege de geldende privacyregels is onze CV-database alleen beschikbaar voor medewerkers van Personnel Search IT Recruitment.  

Hoe communiceert Personnel Search met opdrachtgevers tijdens het wervingsproces?
+ -

Gedurende het wervingsproces houden we u regelmatig op de hoogte van de voortgang. We spreken voorafgaand aan het wervingsproces een frequentie af. Wilt u iedere week, iedere twee weken of elke maand op de hoogte blijven van updates? 

Ook plannen we tussendoor een evaluatie met u, om te bespreken hoe de zoektocht naar geschikte kandidaten verloopt. Indien er bepaalde uitdagingen ontstaan met betrekking tot het wervingsproces bespreken we deze met u tijdens de evaluatie. 

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op