Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden over het sollicitatieproces en het vinden van de juiste vacatures. Wij hebben de belangrijkste informatie samengevat die u nodig hebt om succesvol te zijn in uw zoektocht.

 

Hoe vindt Personnel Search potentiële kandidaten voor IT-vacatures?
+ -

Wij beschikken over een uitgebreide database met >100.000 CV’s. Daarnaast gebruiken onze recruiters diverse online en offline kanalen om geschikte kandidaten te vinden en mee in gesprek te gaan. 

Hoe worden kandidaten gescreend & beoordeeld door Personnel Search?
+ -

Wij vinden het belangrijk dat er een goede match is tussen de opdrachtgever en kandidaat, zowel op technische kennis als op karakter. We spreken iedere kandidaat meerdere keren, telefonisch en via videobellen, voordat we deze voorstellen aan de opdrachtgever. Ook worden de technische vaardigheden van de kandidaat getest. Op basis van het testresultaat en de verschillende gesprekken besluiten wij de kandidaat aan de opdrachtgever voor te stellen, of niet.  

Hoe beoordeelt Personnel Search de technische vaardigheden van de kandidaten?
+ -

De meest geschikte kandidaten worden technisch getest. Dit doen wij om zeker te weten dat zij inderdaad over de benodigde technische vaardigheden en kennis beschikken. De testen zijn altijd op maat gemaakt voor de kandidaat, passend bij het gevraagde senioriteitsniveau en de vereiste technieken, systemen of software. 

Pas als kandidaten slagen voor hun technische test stellen wij ze aan de opdrachtgever voor. Deze mag er dan van uit gaan dat de kandidaten voldoende technische kennis in huis hebben om de openstaande rol goed te vervullen. 

Biedt Personnel Search ook persoonlijke assessments voor kandidaten aan?
+ -

Voor Executive Search, onze dienstverlening waarbij we CTO’s, CIO’s, IT-managers en -directeuren voor opdrachtgevers zoeken, is een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA Thomas International) inbegrepen in het wervingsproces. Deze online profielanalyse biedt goed inzicht in de kernkwaliteiten van een sollicitant. Het inventariseert snel de sterke en zwakke punten, evenals karaktereigenschappen, motivatie en gedrag op de werkvloer. Daarnaast geeft de Persoonlijk Profiel Analyse inzicht in de sociale en communicatieve vaardigheden van de kandidaat en hoe deze presteert onder druk.   

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op