Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden over het sollicitatieproces en het vinden van de juiste vacatures. Wij hebben de belangrijkste informatie samengevat die u nodig hebt om succesvol te zijn in uw zoektocht.

 

Werkt Personnel Search op no cure no pay basis?
+ -

Nee, Personnel Search werkt alleen retained. Lees in deze blog waarom no cure no pay zelden de beste kandidaat oplevert. 

Wat betekent retained werken?
+ -

Werken met een retainer of bemiddelingsfee betekent dat een opdrachtgever een vast bedrag betaalt voor de nog te leveren diensten. Eén deel, meestal de helft, wordt voorafgaand aan de start van de opdracht betaald, het tweede deel na plaatsing van een kandidaat en ondertekening van het arbeidscontract. In plaats van een vrijblijvende successfee, zoals bij no cure no pay, betaalt u voor een inspanningsverplichting met hoge kans op succes en gegarandeerd persoonlijke aandacht en commitment. 

Waarom werkt Personnel Search retained?
+ -

Goede werving kost tijd, en dus geld. Om de kwaliteit te kunnen leveren die opdrachtgevers van ons verwachten, werken wij enkel retained. 

Personnel Search verdiept zich intensief in uw organisatie en de vacature, en werft kandidaten exclusief voor uw organisatie. Er is meer grip en controle op het werving- en selectieproces en u blijft regelmatig op de hoogte van de voortgang. Vanwege de vaste fee die u heeft betaald, kunt u rekenen op commitment en persoonlijke aandacht van uw recruiter.  

Omdat Personnel Search retained werkt, kunnen wij u ook onafhankelijk en betrouwbaar advies geven over de haalbaarheid van de vacature en salaris. In tegenstelling tot no cure no pay bureaus, die hun commissie baseren op het jaarsalaris van de geplaatste kandidaat. 

Kan ik een ander recruitmentbureau laten werven voor dezelfde vacature die bij Personnel Search is uitgezet?
+ -

Nee. Personnel Search kiest ervoor om alleen exclusief te werven voor de aan ons uitbesteedde vacatures. Dat betekent dat er geen ander recruitmentbureau op dezelfde vacatures werft.  

Waarom werft Personnel Search IT Recruitment alleen exclusief?
+ -

Exclusief werven betekent dat wij kandidaten werven voor specifiek uw vacature en uw organisatie. Als wij een kandidaat aan u voorstellen hebben wij deze uitgebreid geïnformeerd over uw organisatie, waar u voor staat, en wat de daadwerkelijke werkzaamheden van de functie zijn. De IT-specialist weet dus duidelijk voor welke organisatie wij werven en wil ook bij uw organisatie werken. 

Dit staat haaks op de no cure no pay benadering, waar CV’s zowel gevraagd als ongevraagd worden doorgestuurd naar tientallen bedrijven. Met als gevolg dat zowel kandidaat als bedrijf niet weten of ze bij elkaar passen, of bedrijven tegen elkaar op moeten bieden om de kandidaat aan boord te krijgen. Dit zorgt vaak al snel voor een mismatch – voor alle betrokkenen zonde van de kostbare tijd. 

Daarom werven wij enkel exclusief, zodat we met persoonlijke aandacht en commitment voor uw organisatie en uw IT-vacature(s) kunnen werven. 

Geldt de exclusieve werving voor mijn hele organisatie?
+ -

Nee. De exclusieve werving geldt alleen voor de specifieke vacature(s) die u aan Personnel Search heeft uitbesteed. Op alle overige vacatures van uw organisatie kan gewoon door andere recruiters en/of bureaus gezocht worden. 

Waarom wil Personnel Search eerst kennismaken met opdrachtgevers via een videocall? Is een vacature sturen niet voldoende om te starten?
+ -

Eén van de kernwaarden van Personnel Search is duurzame samenwerking. Wij gaan langdurige partnerships aan met onze opdrachtgevers. Daarom willen wij graag meer over u en uw organisatie weten. Dan kunnen wij ook een weloverwogen keuze maken om een samenwerking te starten. Daarnaast vinden we het wel zo prettig als we onze werkwijze in een persoonlijk gesprek kunnen toelichten, zodat u een goed beeld heeft wat u kunt verwachten. 

Geïnteresseerd?

neem contact met ons op